I formiddag kom nyheten om at TV2 er i ferd med å overta alle rettighetene for Tippeligaen fra CMore, før den eksisterende avtalen er utløpt. De siste sesongene har TV2 hatt rettigheter til to eliteseriekamper hver runde, og CMore hatt de siste seks oppgjørene.

— TV2 er den beste nyhetsformidleren nasjonalt på sport. De er veldig flinke å omfavne hele ligaen, og bygger opp rundt serierundene på en bra måte som jeg har veldig sansen for. Jeg mener det er en gladnyhet for alle fotballtilhengere. En festdag for alle tippeligaklubbene at TV2 har fått rettighetene, sier Nilsen til iTromsø.

Nilsen som i deler av perioden mellom jobben som Brann-trener og TIL-trener var ekspert hos MAX er ikke i tvil om at endringen kommer til ”å bli ekstremt positivt.”

- Hva mener du har vært utfordringen de siste årene med dekningen av norsk fotball?

— Det at du ikke får bygd opp rundt serierunden, og ingen nyhetsformidling rundt hva er det som rører seg i klubbene, hvor er spenningen mot neste runde, hva er de gode sakene, hva diskuteres. Sette lyset på de gode sakene på individ og lagnivå. Mange momenter taler i det hele tatt for at TV2 nå har rettighetene, sier Nilsen.