Lokomotiv Oslo – Vålerenga 0-8

Frogner Stadion (aftenposten.no): Moussa Njie var før avspark på Frogner Stadion et uskrevet blad for mange. I løpet av 45 minutter rakk han for alvor å presentere seg. Etter at 17 år gamle Sander Berge hadde sendte gjestene i ledelsen, skulle det meste handle om den dribleglade kantspilleren.

20 minutter inn i omgangen kjørte 19-åringen karusell med Lokomotiv-forsvaret, før han trillet ballen under hjemmelagets målvakt. Og Klanen hadde knapt rukket å sette seg før unggutten var på farten igjen.

Daniel Braaten flikket på elegant vis kantspilleren igjennom, og alene med Thomas Vikstøl var Njie igjen sikker. 13 minutter etter at han hadde scoret sitt første for kvelden, fullførte Njie sitt hat trick da han satte inn 5-0 til Vålerenga etter å ha fintet bort stort sett det som var av Lokomotiv-forsvarsspillere.

Nydelig Stengel-dobbel

Mellom Moussa Njies scoringer hadde Herman Stengel fått vist frem skuddfoten. 19-åringen mottok ballen, avanserte fremover i banen, før han hamret kula i det venstre hjørnet og sørget for 4-0-ledelse.

Islandske Elias Mar Omarsson sørget for 6-0 til pause etter flott forarbeid av Daniel Braaten. Etter pause var det nok engang Stengel sin tur til å vise seg frem. Fra drøye 20 meter skrudde 19-åringen inn 7-0 på et frispark.

Som alltid i 1. runde av cupen er det spennende å følge med på hvor en cup-bombe kan smelle. Den smalt definitivt ikke på Frogner Stadion.

Riktignok fikk amatørlaget en god mulighet da Vålerenga-keeper Lars Hirschfeld surret bort ballen i egen 16-meter. Men Rune Haugen Vikan klarte ikke å trille ballen i det mer eller mindre åpne målet.

Veteranene kombinerte

Kjetil Rekdal hadde valgt å spare flere av sine antatt beste spillere til cupkampen, men veteraner som Morten Berre og Daniel Braaten fikk tillit fra start.

Mens de to veteranene inntok regissørrollene før pause, var det Braaten og Berre som kombinerte da Vålerenga økte til 8-0 etter 73 minutter. Braaten driblet seg enkelt forbi Lokomotiv-forsvaret, før han spilte ballen til Berre som enkelt kunne trille ballen i nettet.

Gjestene fortsatte å styre banespillet etter 8-0, men manglende presisjon fra Vålerenga, samt gode involveringer av hjemmelagets målvakt sørget for at det endte med åtte baklengsmål på Frogner Stadion.