Med 245 meter i sesongens aller siste hopp satte Forfang ny karriererekord og sikret sesongens åttende pallplass i Planica.

— Det er utrolig godt å avslutte sesongen på den måten. Det var akkurat det jeg hadde håpet og drømt om, sier Johann Forfang til iTromsø.

LES OGSÅ:

Ukelønn: 75.000 kroner

Gjennombruddet i verdenscupsirkuset har også gitt 20-åringen solid inntekter.

I rene prispenger har Johann Forfang sopet inn 1.275.000 kroner denne sesongen, gjennom 1.240 individuelle verdenscuppoeng og flere seire i laghopp.

Det tilsvarer en ukelønn — på toppen av faste sponsoravtaler - på 75.000 kroner fra verdenscupsesongen begynte 25. november i fjor.

— Den er fin, den, er Forfangs knappe kommentar om de pene bonusinntektene.

Ny påskehobby

Langfredag setter han kursen nordover mot hjembyen Tromsø for en utvidet påskeferie i nord i en hel uke.

Etter en lang sesong i verdenscupsirkuset blir det mer ski på Forfang i ferien.

— Jeg fikk randoneeski av Fischer. Jeg håper å få meg et par fjellturer på dem, sier hopphelten.

- Blir det bare ski i påsken?

— Det blir avslapping forhåpentligvis, å møte gamle kompiser og være med familie.

Vil holde nivået

Før årets sesong uttalte Forfang at han ville etablere seg blant de ti beste i verdenscupsirkuset. Det har han gjort med solid margin med årets femteplass sammenlagt.

På avslutningsdagen for årets sesong sier tromsøgutten dette om neste sesong.

— Skal jeg sette meg et mål for neste sesong så er det å holde nivået. Å prøve å fortsatt holde et såpass høyt internasjonalt nivå. Det er utfordrende nok det, sier Johann Forfang.

Scheie: - Imponerende

NRKs pensjonerte hoppkommentator Arne Scheie (69) er blant de mange som har latt seg imponere av Johann Forfang i årets sesong.

— Det er utrolig bra. Riktignok var han bra som junior, at han skulle ta overgangen så flott er bare imponerende, sier Scheie til iTromsø.

Den særdeles kunnskapsrike og engasjerte hoppentusiasten fortviler litt over at Forfang stod over renn i Kasakhstan i februar, selv om han gjorde som han lovet - og kom tilbake i sesongens sterkeste form etter pausen.

— Med poeng derfra kunne han kjempet enda høyere i sammendraget, mener Scheie.

- Hvor god kan han bli?

— Fortsetter han som dette, så er han der på topp i verden. Han er på pallen igjen og igjen. Da er det bare små steg til du er på øverste trinnet.