BRYNE-EIK 1-0

Ikke så å forstå at EIK er til å kimse av, tvert imot.

Trener Magnus Powell har styrket et fra før godt lag fra «Okka by» med blant annet to svenske ungdomslagslagsspillere, men Bryne overlot initiativet til gjestene etter pause på en måte som var mindre tillitsfullt enn det meste laget har viste tidligere denne våren.

Likevel og kanskje viktigst av alt: meget solid forsvarsspill står ved lag. Fem baklengs på åtte kamper er godkjent og vel så det. Fortsetter den trenden i serien, er grunnlaget lagt for en hyggelig sesong på øvre halvdel av tabellen.

Skarpere Bryne

Det tror også den tidligere Bryne-spilleren, Kim Nyborg, nå sentral for EIK.

— Bryne ser absolutt skarpere ut enn i fjor. Jeg håper de klarer å følge opp i serien slik at de kan bli med i toppen, sier Nyborg.

Jærlagets trener håper naturligvis at Nyborg får rett, men Gaute Larsen etterlater ingen tvil om at generalprøven var langt under pari og dårligere enn prestasjonene tidligere i vinter.

— Det finnes sikkert unnskyldninger som en tung vårbane, litt ujevnt, frykt for skader før seriestart og mer til, men dette var en helt unødvendig dårlig fotballkamp fra vår side, sier Larsen til Aftenbladet etter at han først har fortalt gjengen inne i garderoben det samme.

— Dårlig balltempo, liten entusiasme, liten intensitet i spillet og mye slurv. Det holder ikke selv om det er treningskamp. Derfor benyttet jeg anledningen til å gi beskjed gjennom mange bytter midtveis ut i andre omgang, forklarer Bryne-treneren.

Fri

Nå får spillerne et par dager fri midt påskeuken, men allerede torsdag er det fullt kjør og full skjerping inn mot serieåpningen.

— Vi har en god rekke treningskamper, men andre påskedag er det konkurranse om poeng. Det er noe annet, understreker Larsen som roser Paul Addo for gode 2x45 minutter mot EIK.

Dessuten mener han Jon-Helge Tveita viste at han tar spissplassen, mens han håper makker Oddbjørn Skartun får formstigning.

— Han spilte sin første kamp siden skaden mot Viking 5. mars og trengte gjennomkjøringen, sier Bryne-treneren.

Skartun for sin del beroliger supporterne med at den vonde ankelen fungerte helt bra, og lover at han er kampklar mot Nest Sotra.

Få sjanser

I så fall bør det også bli flere målsjanser for Bryne. Fem gjennom 90 minutter mot EIK er dårligere enn forventet, og selv om banen var vanskelig, må slurv og farlige feilpasninger lukes unna. Dessuten er spillerne nødt til å opptre langt mer bestemt.

Nå skal det som nevnt innledningsvis ikke legges skjul på at motstander EIK skal ha sin store del av æren for at Bryne ikke produserte mer. «Tigrene» viste at laget blir en av opprykksfavorittene, og at det tallrike og meget entusiastiske publikummet i idrettsparken kan få mye å glede seg over.

— Vi har mye nytt og mye bra, sier Kim Nyborg.

— Vi legger ikke skjul på at vi vil kjempe om opprykk til førstedivisjon, og mener vi hang godt med i dag, tilføyer han.

Det siste er beskjedent sagt. Andre omgang var egersunderne best på Bryne, dessuten sprang Cato Hansen alene mot Anders Kristiansen i Bryne-målet før to minutter var spilt. Det kunne og burde vært ledelse, i stedet fikk Kristiansen vist at sweeper-rollen blir nesten like viktig som keeper-rollen slik Bryne spiller.

Bryne – EIK 1-0

Pause 1-0

Bryne stadion

Tilskuere: ca. 400

Dommer: Ola Kellerhals, Vaulen

Mål: 1-0 Viljar Helland Vevatne (18.),

Gult kort: Mads Madsen, Sverre Larshus Larsen, Espen Rasmussen, EIK

Sjanser: 5-4

Hjørnespark: 6-3

Bryne 4-4-2: Anders Kristiansen – Vegar Landro, Marius Lode, Pål Fjelde (Krister Wemberg fra 67.), Viljar Helland Vevatne – Bjørnar Holmvik, Sabri Khattab (Truls S. Vagle fra 67.), Henrik Breimyr (Andreas Breimyr fra 67.), Paul Addo – Oddbjørn Skartun (Pål Aamodt fra 67.), Jon-Helge Tveita (Robert Undheim fra 67.).

EIK 4-4-2: Igor Spiridinov – Martin Falkeborn (Davydas Arlauskas fra 66.), Dennis Nielsen, Kim Skogsrud, Mads Madsen – Granit Buzuku (Espen Rasmussen fra 15.), Lars Jørgen Mørk, Henning Romslo (Sverre Larshus Larsen fra 57.), Kim Nyborg, Kenneth Grande – Cato Hansen