Fem år gamle Bradley Lowrey er alvorlig syk. Som toåring ble han diagnosert med krefttypen nevroblastom, som rammer spedbarn og småbarn. Etter to år med behandling ble han friskmeldt, før han fikk et tilbakefall i juli i år.

Nå holder foreldrene på å samle inn 700.000 pund (nesten åtte millioner kroner) til behandling av kreften, og mandag fikk de en gave som hjelper dem langt på vei.

Ikke bare fikk lille Bradley være med som maskot for favorittlaget Sunderland. Motstanderen Everton meddelte også etter kampen at de vil donere drøye to millioner kroner til behandlingen som kan redde guttens liv.

— Helt utrolig

Bradley driver for tiden behandling, men ingenting fikk stå i veien for at han skulle lede favorittlaget inn på banen sammen med favorittspilleren.

- Dette har vært helt utrolig. Jeg fikk møte Jermain Defoe, som er favoritten min, og alle ropte navnet mitt. Tusen takk, alle sammen, sier Bradley til Sunderland Echo.

Mamma Gemma forklarer at sønnen har vært litt sliten av behandlingene han har fått, men at 5-åringen har gledet seg til å møte favorittlaget.

— Han hang ut av limoen og sa «hallo, Sunderland». Så fikk han møte spillerne, som var så snille mot ham. De sa at det egentlig var dem som burde få Bradleys autograf, sier hun til samme avis.

Bradley og foreldrene fikk nemlig luksusskyss til kampen i form av en limousin, og fikk selvfølgelig se kampen fra VIP-tribunen.

Fansen sang for femåringen

I kampens femte minutt viste også fotballsupporterne på Stadium of Light sin støtte til femåringen.

Alle sang da «Vi støtter deg, Bradley», og «det finnes bare en Bradley Lowrey».

Etter kampen annonserte altså Everton sin donasjon:

— Vi ønsker Bradley lykke til, og han har all støtte og kjærlighet fra oss. Klubben kommer også til å invitere Bradley og familien til returkampen på Goodison Park, og en signert trøye fra kvelden kommer til å bli auksjonert bort. Pengene vil gå til Bradley, skrev klubben på Twitter.