Zlatan Ibrahimovic og Paul Pogba får passene sine påskrevet av britiske eksperter etter tapet mot City i helga. Zlatan Ibrahimovic og Paul Pogba får passene sine påskrevet av britiske eksperter etter tapet mot City i helga. Foto: Reuters

Ekspert med krass kritikk mot Pogba – og Zlatan kalles overvektig

Manchester United får gjennomgå i britisk media etter tapet mot Manchester City.

Manchester United ble til tider overkjørt av erkerival Manchester City lørdag, og selv man i andre omgang så bedring kunne ikke José Mourinho og hans gutter unngå tap mot Pep Guardiolas City.

I etterkant har ekspertene analysert kampen for å finne hva som gikk galt for de røde djevlene. Den irske eksperten Eamon Dunphy lot seg ikke imponere, og kom med kritikk av den fysiske formen til Zlatan Ibrahimovic.

— Så overvektig og sliten ut

— Han kommer ikke til å være i laget til jul. Han kan kanskje være god mot de små lagene, men han er ikke en spiller for de store kampene. Han så overvektig og sliten ut etter 20 minutter, sa Dunphy, ifølge Independent.

Dunphy fikk 23 landskamper for Irland på 70-tallet, og har senere jobbet som ekspert i flere irske radio- og tv-kanaler. Han har også skrevet bøker om Manchester United-legendene Matt Busby og Roy Keane.

En annen storsignering som får kritikk, er Paul Pogba. Sky Sports-ekspert Jamie Carragher gikk gjennom hans prestasjoner i kampen mot City, og likte ikke det han så.

- For en sentral midtbanespiller av det kalibret, synes jeg de første 40 minuttene var noe av de mest udisiplinerte jeg har sett. Det var som å se den beste spilleren i skolegården som løper dit han vil og gjør hva han selv ønsker, sa Carragher på Sky Sports mandag kveld.

— Jobben hans er å være disiplinert

Den tidligere Liverpool-stopperen mener Manchester United ga bort altfor mye rom på midtbanen, og at Mourinho hadde feil taktisk tilnærming til kampen.

- Jobben hans (Pogba) når han spiller i en toer på midtbanen, er å være disiplinert. Spesielt mot Silva og De Bruyne. Enten har han gjort alt feil, eller så har Mourinho sagt at han skal gjøre de tingene, sa Carragher, som la til at Pogba er en spiller med stort talent og fantastiske ferdigheter.

Carraghers ekspertmakker for kvelden, Phil Neville, mener Pogba må få en friere rolle i de store kampene.

— Etter det vi så i helga, tror jeg at han i de store kampene må spille med en frihet til å gå fremover i banen og skape problemer, sa Neville.