I SORG: Ett minutts stillhet foran kampen i München lørdag. Foto: AP Photo/Matthias Schrader/NTB scanpix

Seriemester Bayern München fikk en god generalprøve for returkampen mot Real Madrid i mesterligaen da Werder Bremen ble knust 5-2. Gjestene var frekke nok til å ta ledelsen to ganger i München, men mål av Franck Ribéry, Claudio Pizarro (2), Bastian Schweinsteiger og Arjen Robben sørget for en sikker hjemmeseier for laget som forlengst har vunnet den hjemlige serien.

Til tross for den flotte seieren, var ikke dagen spesielt hyggelig for Bayern-trener Pep Guardiola. Hans tidligere assistenttrener i Barcelona, Tito Vilanova, døde fredag etter lang tids kreftsykdom, og det var en sorgtung Guardiola som møtte pressen etter lørdagens Bundesliga-kamp.

GIKK BORT FREDAG: Tito Vilanova ble 45 år gammel. Foto: NTB scanpix

— Det er en veldig vanskelig situasjon for hele hans familie, og jeg ønsker å overbringe mine kondolanser til dem, sier Guardiola ifølge den spanske avisen as.

— Til hans far, hans mor og hans kone Montse ønsker jeg å uttrykke min dypeste medfølelse. Sorgen vil følge oss gjennom livet, sa spanjolen.

Vilanova ble rammet av strupekreft da han var Pep Guardiolas assistent i 2011. I 2012 tok han over som hovedtrener, men måtte trekke seg grunnet et tilbakefall i 2013. I samme sesong ledet han katalanerne til spansk seriegull.

Guardiola tok et hvileår etter at han ga seg i Barcelona i 2012, og tok over den tyske storklubben i fjor sommer. Han gir Vilanova en stor del av æren for sin meget fremgangsrike trenerkarriere.

— Det var en erfaring for livet å få jobbe sammen med ham og få være hans venn. Vi har kjent hverandre siden vi var 12, 13 år. Han har hjulpet meg enormt, og det er på grunn av samarbeidet med ham at jeg er her i München, sier den tidligere Barcelona-treneren.

SPORTSDØGNET: