Per Ciljan Skjelbred og hans Hertha Berlin feiret en etterlengtet hjemmeseier da Eintracht Braunschweig ble slått 2-0 i Bundesliga lørdag.

Det var lagets første seier hjemme på Olympiastadion på 134 dager. 51.953 tilskuere feiret seieren som løftet laget til 10.-plass på tabellen.

– Nå slipper vi å høre hver eneste dag at det hviler en forbannelse over oss på hjemmebane, sa Hertha-spiller Alexander Baumjohann.

Skjelbred fra start

Skjelbred spilte som vanlig fra start på Herthas midtbane. Han ble byttet ut rett etter at John Anthony Brooks i det 61. minutt ga hjemmelaget ledelsen etter et hjørnespark. Sami Allagui fastsatte resultatet.

For Eintracht Braunschweig, som vanlig med Omar Elabdellaoui og Håvard Nielsen i startoppstillingen, brenner et blått lys. Med to kamper igjen å spille er laget sist på tabellen. Det er bare to poeng opp til Hamburg på kvalifiseringsplassen, men HSV kan med bortepoeng mot Augsburg søndag dra ifra.

Stuttgart på siste sikre plass er utenfor rekkevidde.

– Så lenge vi har en teoretisk sjanse kommer vi aldri til å gi opp, sa midtbanespilleren Mirko Boland.

Det var bare tre nordmenn på banen i Berlin. Rune A. Jarstein var ubenyttet reserve for Hertha Berlin.

Tarik Elyounoussi var utestengt for gule kort da Hoffenheim spilte 0-0 hjemme mot Eintracht Frankfurt i en for laget uvanlig kamp. Bare to lag har scoret flere mål enn Hoffenheim denne sesongen, og ingen har sluppet inn flere.

Vegar Eggen Hedenstad var ubenyttet reserve da Freiburg så godt som sikret plassen med 2-2 borte mot Wolfsburg.

Målfest for Bayern

Seriemester Bayern München fikk en god generalprøve for returkampen mot Real Madrid i mesterligaen da Werder Bremen ble knust 5-2.

Gjestene var frekke nok til å ta ledelsen to ganger i München, men mål av Franck Ribéry, Claudio Pizarro (2), Bastian Schweinsteiger og Arjen Robben sørget for en sikker hjemmeseier.

I kveldskampen spilte Leverkusen 2-2 mot serietoer Borussia Dortmund. Lars Bender og Gonzalo Castro ga hjemmelaget ledelsen to ganger i første omgang, men Oliver Kirch og Marco Reus utlignet hver sin gang for Dortmund.

Med ett poeng holder Leverkusen seg på fjerdeplassen som gir kvalifisering til mesterligaen.

Tre dager etter at Nürnberg kvittet seg med trener Gertjan Verbeek, tapte Nürnberg 0-2 for Mainz. Klubben er fortsatt nest sist og er i likhet med Eintracht Braunschweig i ferd med å rykke ned.

Shinji Okazaki scoret sitt 14. mål for sesongen og er dermed mestscorende japaner i en bundesligasesong. Shinji Kagawa scoret 13 i sin siste sesong for Dortmund. (©NTB)

Tysk 1. Bundesliga fotball lørdag, 32. runde:

**Bayern München – Werder Bremen 5-2 (1-2)

Mål:** 0-1 Theodor Gebre Selassie (10), 1-1 Franck Ribery (20), 1-2 Aaron Hunt (36), 2-2 Claudio Pizzaro (53), 3-2 Pizzaro (57), 4-2 Bastian Schweinsteiger (61), 5-2 Arjen Robben (74).

71.000 tilskuere.

**Hertha Berlin – Eintracht Braunschweig 2-0 (0-0)

Mål:** 1-0 John Anthony Brooks (61), 2-0 Sami Allagui (77)

51.953 tilskuere.

Per Ciljan Skjelbred spilte 62 minutter for Herta Berlin, Rune A. Jarstein var ubenyttet reserve. Håvard Nielsen spilte hele kampen for Eintracht Braunschweig, mens Omar Elabdellaoui spilte 83 minutter.

Hoffenheim – Eintracht Frankfurt 0-0 30.150 tilskuere.

Rødt kort: Anthony Modeste (85), Hoffenheim.

**Leverkusen – Borussia Dortmund 2-2 (2-2)

Mål:** 1-0 Lars Bender (7), 1-1 Oliver Kirch (29), 2-1 Gonzalo Castro (35), 2-2 Marco Reus (str. 39).

30.210 tilskuere.

**Mainz – Nürnberg 2-0 (2-0)

Mål:** 1-0 Shinji Okazaki (30), 2-0 Christoph Moritz (44).

33.507 tilskuere.

**Wolfsburg – Freiburg 2-2 (1-0)

Mål:** 1-0 Ivan Perisic (3), 1-1 Admir Mehmedi (61), 2-1 Perisic (70), 2-2 Marco Terrazzino (83).