VARD HAUGESUND — STABÆK 3-0:

Stabæk kunne ha tatt et langt steg mot opprykk, men tapte 0-3 borte mot Vard Haugesund i 1. divisjon fotball torsdag.

Nederlaget kan ødelegge bæringenes planer om en snarlig gjeninntreden i eliten.

Tabelltoer Stabæk kunne med seier i den utsatte kampen mot nedrykkstruede Vard ha sikret seg en avstand på seks poeng til Hødd og HamKam, som ligger nærmest på tabellen. Slik gikk det ikke, og det skiller bare tre poeng med to kamper igjen å spille.

Vard Haugesund har håp om å beholde plassen i den nest øverste divisjonen. Rogalendingene er à poeng med Ull/Kisa, som har den siste sikre plassen, og Kongsvinger. Alle de tre lagene har 28 poeng, men Ull/Kisa har best målforskjell.

Sanel Kapidzic ga hjemmelaget Vard 1-0 da han ble spilt fri inne i feltet etter 28 minutter. Alexander Stølås økte til 2-0 ni minutter senere, og et litt tafatt Stabæk-lag fikk det tøft også etter hvilen.

Da Kapidzic økte til 3-0 med sitt annet mål for kvelden var kampen i realiteten avgjort. Med Vard-seieren ble det tettere i kampen om direkte opprykksplass og i kampen om å unngå nedrykk.

Slik ser de to siste serierundene ut i 1. divisjon:

27/10: Bodø/Glimt - Kongsvinger, Elverum - Bryne, Hødd - Follo, Ranheim - Stabæk, Sandefjord - Kristiansund, Strømmen - HamKam, Ull/Kisa - Fredrikstad, Vard Haugesund - Mjøndalen.

3/11: Bryne - Vard Haugesund, Follo - Sandefjord, Fredrikstad - Strømmen, HamKam - Ranheim, Kongsvinger - Elverum, Kristiansund - Ull/Kisa, Mjøndalen - Hødd, Stabæk - Bodø/Glimt