NADDERUD (aftenposten.no): Mandagens 3-3-oppgjør mot Elverum på Nadderud ble en påminnelse for opprykksjagende bæringer om hva som står på spill i den spennende innspurten i 1. divisjon.

Tabelljumbo Elverum spilte til tider feiende flott fotball i det som skulle være tre sikre Stabæk-poeng, og dermed er det fortsatt litt spenning igjen rundt den siste direkte opprykksplassen i 1. divisjon, bak allerede eliteserieklare Bodø/Glimt.

Den plassen har fortsatt Stabæk et solid grep om, og har tre poengs forsprang til Hødd og HamKam som følger på de to neste plassene bak. I tillegg har Petter Belsviks gutter en hengekamp mot Vard Haugesund borte torsdag, som kan sikre seks poengs forsprang før de to siste seriekampene.

— Men det blir en tøff kamp borte mot Vard. De kjemper for å holde seg, så det blir ikke bare å reise dit og hente tre poeng, sier toppscorer Mads Stokkelien.

Fornøyd med 16 mål

Sørlendingen har scoret 16 ganger i serien i år og har bevist at han endelig er tilbake etter gjennombruddet for Start for fire år siden.

— Det har gått veldig bra for min del, men det kommer som et resultat av at laget har gjort det bra. Men det er klart jeg er fornøyd med 16 mål, sier spissen som puttet to mot Elverum mandag.

- Er det nervene som begynner å melde seg hos dere nå?

— Jeg skjønner at det kan se sånn ut, men jeg tror ikke det. Vi har slitt mot Elverum tidligere i år, vi, det er ikke noe lett lag å spille mot. Men nå skal vi ta en kamp av gangen. Så får vi telle opp til slutt, sier Stokkelien.

Kontrakten til spissen går ut etter denne sesongen, men han er i dialog med klubben om å forlenge.

— Jeg vil være her og de ønsker meg med videre, så da får vi se hva som skjer, sier han og smiler lurt.

- Ikke overprestert

Herman Stengel er en annen spiller som har vært viktig for et ungt Stabæk-lag i år. Han ønsker heller ikke å snakke om eliteserien. I alle fall ikke ennå.

— Nå blir det de kjedelige svarene om at vi tar en kamp av gangen. Det er vi nødt til. Det er tre tøffe kamper igjen, og vi kan ikke begynne å forskuttere noe som helst. Vi får vente med dette til alt er klart, sier Stengel.

- Er du overrasket over suksessen i år?

— Det var vel kanskje ikke så mange som trodde vi skulle ligge på direkte opprykksplass med tre kamper igjen. Vi hadde som mål å ende blant topp seks. Men samtidig føler jeg ikke at vi har overprestert heller, sier Stengel.

Foruten hengekampen mot Vard venter Ranheim borte og Bodø/Glimt hjemme for Stabæk.

Så venter etter alle solemerker eliteserien for den hardt prøvede Bærum-klubben igjen.