Det bekrefter Oslo-klubben i en pressemelding.

Diego Calvo kom til Vålerenga i mars 2013, og costaricaneren ble den gangen sett på som en fremtidig profil.

TIL COSTA RICA: Diego Calvo, her i aksjon under en av sine 41 Vålerenga-kamper. Foto: NTB scanpix

— Dette er en spiller vi har sett på lenge og som har egenskaper vi trenger i Vålerenga. Han er en spennende ung spiller med god hurtighet, en god avslutter og flink til å utfordre én mot én, sa trener Kjetil Rekdal for to år siden.

Med i fotball-VM

Calvo har spilt flere kamper for det costaricanske landslaget og var blant annet med til fotball-VM i Brasil, riktignok uten å spille en eneste kamp. Men Calvo ble aldri noen suksess i eliteserien, og i fjor ble han utlånt til IFK Göteborg i Sverige.

Nå forsvinner han på en permanent avtale tilbake til gamleklubben Alajuelense i Costa Rica. Totalt har 23-åringen notert seg for 41 kamper og fire scorede mål for Vålerenga.

Flere spillere har kommet og gått på Valle den siste tiden. Fjorårets toppscorer, Vidar Örn Kjartansson, ble solgt til Kina og Jiangsu for 20 millioner kroner, den danske forsvarsspilleren Nicolai Høghs kontrakt ble terminert - og inn dørene har angrepsspilleren Elías Már Ómarsson, forsvarsveteranen Kjetil Wæhler og tidligere AaFK'er Jonathan Tollås Nation kommet.