Det som peker seg ut som det mest aktuelle landet for Pedersen, er Kina. Midtens rike har et overgangsvindu som fortsatt er åpent i ytterligere drøye tre uker. Så mange andre alternative land finnes rett og slett ikke for Pedersen, dersom han ser for seg å fortsette karrieren i utlandet. En rekke land i Øst-Europa tillater overganger til sent i februar/tidlig i mars. Men da snakker vi om land de fleste norske fotballspillere vil oppfatte som relativt alternative.

Unntaket er selvsagt Russland, hvor overgangsvinduet er åpent ut februar. Situasjonen i russisk fotball er imidlertid uoversiktlig, rubelen står ikke spesielt sterkt og russiske fotballklubber er nå mer opptatt av å kvitte seg med dyre importer enn å skaffe seg nye. Det ukrainske vinduet er åpent, men den politiske situasjonen her krever så definitivt en viss tilpasningsevne.

Det svenske overgangsvinduet er åpent like lenge som det norske — til utgangen av mars, men i Volvo-landet er det heller ingen massiv betalingsvilje for norske spillere med voksen lønningspose.

Etter det BT erfarer er Pedersen åpen for å ta turen til andre verdensdeler. Da kan vi berolige ham med at, foruten Kina, har både den indiske proffligaen, dem amerikanske MLS, japansj J-league og serien i de forente arabsike emirater åpent i en periode fremover. Men det begynner å haste også her for Branns spiss.

Sjekk listen over et skjønnsomt utvalg potensielle destinasjoner for Pedersen i faktaboksen under:

Vinduet på gløtt

De fleste små og store øst-europeiske land har et overgangsvindu som er åpent en stund til. Blant disse er:

Kroatia 16. februar

Estland 6. mars

Georgia 4. mars

Ungarn 23. februar

Kasakhstan 3. april

Litauen 27. februar

Romania 23. februar

Russland 27. februar

Serbia 13. februar

Ukraina 2. mars

Skandinavia:

Sverige 31. mars

Finland 6. mai

Island Åpent mellom 21. februar og 15. mai

Østen:

Kina 27. februar

India 15. februar

Japan 27. mars

Forente arabiske Emirater 12. februar

USA:

Major League Soccer: Åpent mellom 18. februar og 12. mai