UTRECHT: Katjusjas øverste sjef har høye forventninger til hva Alexander Kristoff kan prestere i Tour de France.

— Vi forventer at han skal kjempe om den grønne trøyen og vinne etapper. Vi er fornøyde om vi vinner én etappe, men vi tar gjerne flere. Alexander representerer Katjusja og da må han vise seg frem fra sin beste side , sier general manager i Katjusja, Viacheslav Ekimov til Aftenbladet.

Følg 1. etappe her

Satser på Rodriguez

Mens Kristoff har et team på tre-fire ryttere som skal kjøre for hans vinnersjanser, skal resten av 9-mannslaget kjøre for Joaquim Rodriguez sjanser til å hevde seg sammenlagt i årets tour. Spanjolen har en 3. plass fra 2013 som besteplassering.

— Joaquims sjanser tror jeg vi først skal begynne å snakke om etter den første uken. Vi må se om han klarer seg igjennom den uten uhell og ligger bra plassert , sier Ekimov.

Han legger ikke skjul på at Katjusja prioriterer den grønne trøyen vel så mye som Rodriguez drøm om gul trøye.

— Det er alle spurteres drøm å vinne den trøyen. Det bør det også være for Alexander. Han har allerede vunnet etapper i Tour de France og klassikere. Den grønne trøyen er det neste steget han bør ta, sier Ekimov

Tour de France starter med en tempoetappe på 13,8 kilometer lørdag ettermiddag. Alexander Kristoff starter på sin tempo klokken 16.46, mens Edvald Boasson Hagen starter ti minutter senere.