Torsdag lanseres boka "Den store dopingbløffen", skrevet av Mads Drange — som jobbet for Antidoping Norge fram til i fjor sommer.

I boka påstår Drange at flere norske toppidrettsutøvere i ulike idretter med høy sannsynlighet har dopet seg og sluppet unna med det.

Årsaken til at utøverne ikke har blitt straffeforfulgt, er at det ikke fantes regler og retningslinjer for hvordan slike saker skulle kjøres for domsapparatet.

Nå synes ekspertkommentator i TV 2, Johan Kaggestad, at det bør være duket for et kraftig løft i norsk antidopingarbeid.

- For stort sprik

— Jeg er først og fremst opptatt av at norsk idrett må ta tak. Jeg håper idrettens organer innser at alle særforbund må ha samme uniforme prosedyrer for å spore juks. Det er for stort sprik i hvordan særforbund håndterer antidopingarbeid, sier Kaggestad.

- Ser du på dette som pålitelige påstander?

— Det er viktig å sjekke sannhetsgehalten i dette. Om det er sant eller ikke vet ikke jeg, men han har sikkert ikke noe å tjene på å fremme sånne påstander uten at de er sanne.

- Hvorfor kommer Drange ut med dette nå, tror du?

— Han har vel behov for å si hva han har opplevd.

Leder i Antidoping Norge, Anders Solheim, gir Mads Drange mye rett i det som skrives i boka.

Anders Solheim. Foto: NTB scanpix

— Men jeg skulle gjerne sett at han ikke hadde med noe om interne dokumenter i antidopingarbeidet. Jeg oppfatter at vi har mye å gå på. Men det gjenstår å se om denne boka bringer arbeidet framover eller bakover, sier Solheim.