SOGNEFJELLET: Langrennsstjernen har nettopp startet oppkjøringen til ny sesong. Der er VM i Lahti det store målet. For kjæresten Nils Jakob Skulstad Hoff (31) ble 2016s store mål sikret forrige uke.

Da kapret han Norges plass i singlesculler i Rio-OL.

Therese Johaug er ikke den som liker best å snakke om privatlivet, men hun legger på ingen måte skjul på at hun ble glad da hun fikk beskjeden.

OL-KVALIFISERING: Nils Jakob Skulstad Hoff fra Bergen skal gjennom en konkurranse der det blir avgjort om han og lagkameratene kommer til OL eller ikke. Arkivfoto: Audun Braastad, NTB scanpix. Foto: NTB scanpix

– Jeg er vanvittig stolt av det han har prestert. Etter alt han har vært gjennom, er det ingen andre jeg unner det mer enn ham. Jeg vet hvor mye jobb som ligger bak det der, sier Therese Johaug til Aftenposten.

Hoff er tidligere verdensmester i dobbeltsculler – sammen med makkeren Kjetil Borch. I dobbeltsculler har Norges Roforbund valgt å satse på Olaf Tufte som Borchs partner. Hoff ble vraket, og han har ikke lagt skjul på at det var tøft.

– Det er ingen andre jeg unner den plassen i OL mer enn ham. Det kom et gledeshyl da jeg pratet med ham, sier Johaug, som ikke får mulighet til å reise til Rio-OL på grunn av egen idrettskarrière.

– Jeg tror vi har samling på Lillehammer da, så jeg skal krysse fingrene og heie foran TV-en, forteller langrennsstjernen.

Hør siste episode av Aftenpodden Sport hvor Reals møkkamann, Mourinho, supporterklubben og mini-EM er blant temaene: