Ingen har brakt mer skam over Det internasjonale fotballforbundet (FIFA) enn Sepp Blatter, hevder forbundets tidligere visepresident Jack Warner.

Warner er selv beskyldt for å ha mottatt bestikkelser i sin tid som visepresident. Han ble mandag løslatt fra fengsel i Trinidad og Tobago. 72-åringen har sittet fengslet i forbindelse med den FBI-ledede etterforskningen mot flere nåværende og tidligere FIFA-topper.

– Hvorfor er det ikke noen som innleder etterforskninger i Asia eller i Europa? spør Warner i et intervju med det tyske magasinet Stern.

– Hvorfor er det ingen som etterforsker Sepp Blatter? Ingen annen person har brakt så mye skam over FIFA, tilføyer han.

Selv anklaget

Jack Warner er selv under granskning. Foto: ANDREA DE SILVA

Warner er én av ni FIFA-topper og fem næringslivsledere som er anklaget for korrupsjon av amerikanske justismyndigheter.På direkte spørsmål om han mener 79 år gamle Blatter er korrupt, svarer Warner:

– Jeg vet bare dette: Han er valgt til FIFA-sjef for femte gang på rad. Om han er korrupt? Jeg vet ikke.

Warner ber nå Blatter slippe til yngre krefter.

– Hvis jeg var på hans alder, ville jeg gitt presidentvervet videre til en som er yngre, men alle har ulike planer for sine liv, sier han.

Pelé støtter Blatter

Brasilianske Pelé regnes av mange som tidenes beste fotballspiller, sammen med Diego Maradona. Mens store deler av Europa raser mot gjenvalget av Blatter som FIFA-president, kommer Pelé på banen med støtte til 79-åringen som vant valgduellen mot den jordanske prinsen Ali Bin al-Hussein.

Pelé. Foto: NTB scanpix

– Jeg støttet Blatter. Det var nødvendig, for det er bedre å ha folk med erfaring, sier Pelé ifølge The Guardian.Brasilianeren er i Havana for å se den historiske vennskapskampen mellom Cuba og New York Cosmos.

– Blatter har vært I FIFA I 25 år. Du må respektere ham for. Det var et valg som han vant, sier Pelé.

Sanz utestengt

CONCACAFs generalsekretær Enrique Sanz er utelukket fra alt fotballarbeid med umiddelbar virkning.

Det er FIFAs etiske komité som har besluttet dette. Bakgrunnen er FIFAs egen etterforskning og ting som er kommet fram i FBIs etterforskning i USA.

En rekke FIFA-topper ble i forrige uke siktet og anholdt i det som ser ut til å være en omfattende korrupsjonssak.

CONCACAF er sammenslutningen av fotballforbund i nord-, Mellom-Amerika og Karibia.