Det har gått over ti år siden Ullevaal Stadion var tilnærmet fullsatt på en Vålerenga-kamp. 23.591 tilskuere var innenfor portene da Vålerenga slo Stabæk i siste serierunde 30. oktober 2014. Nå kan det skje igjen.

Vålerenga ligger på tredjeplass i eliteserien etter søndagens dramatiske seier over Viking i Stavanger. Og lørdag venter en skikkelig godbit: Serieleder Rosenborg kommer på besøk.

«Det er bare å glede seg», sa Vålerenga-trener Kjetil Rekdal om Rosenborg-kampen søndag kveld.

Etter glisne tribuner de siste årene har Vålerenga nå mobilisert for å kjøre kampen mot Rosenborg, som har avspark halv fire, til en publikumssuksess.

— Kjempefest

— Det har blitt gjort masse ting for å lage kjempefest. Det har vært på agendaen i tre uker, sier salgssjef i Vålerenga Fotball Glenn Jensen til Aftenposten.

- Er det oppgjørene mot Rosenborg som er lettest å selge?

— Det kommer litt an på tidspunkter og sånn. Rosenborg er en veldig bra kamp å selge, på grunn av den store interessen. Men i fjor hadde vi Rosenborg hjemme samme dag som VM-finalen. Det var uheldig.

- Blir det fullsatt på Ullevaal lørdag?

— Jeg har veldig tro på at det vil nærme seg 25.000 tilskuere. Det hadde vært fantastisk om det ble helt fullsatt, sier Jensen.

Litt over 10.000 mennesker skal ha vært til stede da Rosenborg gjestet Vålerenga forrige sesong. At VM-finalen ble spilt senere samme kveld hadde trolig en negativ effekt på tilskuertallet.

Ifølge altomfotball.no har Vålerenga et tilskuersnitt på litt over 10.000 denne sesongen. Dermed må oslo-folket virkelig mobilere for at det skal bli fullsatt mot Rosenborg.

Trønderne har til sammenligning det klart høyeste tilskuersnittet på hjemmekamper denne sesonger. 17.711 mennesker i snitt har fulgt seriekampene på Lerkendal denne sesongen.