Stavanger – Vålerenga 4-1 (2-0, 2-1, 0-0)

DNB ARENA (Aftenbladet): Stavanger Oilers kjørte over Vålerenga hjemme i DNB Arena lørdag kveld. Hjemmelaget scoret fire flotte mål, mens et frustrert Vålerenga-lag kun klarte å få pucken i mål én gang – i spill fem mot tre.

— Det var en velfortjent seier. Helheten var utrolig bra. Det beste vi har gjort i eliteserien i år, sier en fornøyd trener, Petter Thoresen, til Aftenbladet etter kampen.

Han får støtte av kampens beste spiller og tomålsscorer, Christian Dahl-Andersen.

— Hele laget elsker disse kampene. Det trigger det beste i oss. Det så vi i dag. Vi var på dem som klegger hele tiden. De fikk aldri fred. Vi gjorde rett og slett en bortimot prikkfri match, sier «CDA».

Seieren gjør at Oilers overtar VIFs tabelltopp, med to poeng mer enn rivalen. Det gir Stavanger-laget et viktig forsprang i innspurten og kampen om seriegullet, hjemmebanefordelen i sluttspillet og muligens også en plass i hockeyens mesterliga neste sesong.

To kjappe Oilers-scoringer

Hjemmelaget gikk ut i hundre, og allerede før minuttet var spilt var Christian Dahl-Andersen nær å sende Oilers i føringen. Steffen Søberg måtte slenge seg bakover for å få vippet pucken over Vålerenga-buret, og bortelaget fikk til slutt kontroll.

Like etterpå suste Peter Lorentzen mot mål, og ble dratt overende av Filip Gunnarsson i avslutningsøyeblikket. Det resulterte i kampens første overtallsperiode for Oilers. Den utnyttet de til det fulle.

Tidlig i powerplayet mottok Christian Dahl Andersen pucken bak mål, snek seg rundt Vålerenga-buret, og styrte pucken i nettet. Jean-Michel Daoust og Kurt Davis stod for assistene.

Fem minutter ut i perioden åpnet Travis Ehrhardt målkontoen i sin nye klubb – og for en måte han gjorde det på. Med en nydelig vending mottok canadieren pucken like innenfor blålinjen, kjørte karusell med VIFs Rasmus Juell, som ble seende ut som Bambi på isen, før han dundret pucken i krysset. 2-0. ## Trippelsjanse til VIF

Like etterpå hadde Martin Strandfeldt en stor sjanse til å øke ledelsen da han kom alene med Vålerenga-keeperen, men denne gangen fikk Søberg avverget. Også Stian Høygård fikk en stor mulighet på kontring, men heller ikke han klarte å overliste bortelagets sisteskanse alene foran mål.

Drøye fem minutter før periodeslutt hadde Vålerenga en stor sjanse. Etter mye klabb og babb foran mål, endte pucken i nettet sammen med Oilers-keeper Henrik Holm. Dommerne underkjente målet, og knuffingen som oppstod etterpå sendte både Jean-Michel Daoust og Sondre Olden i fryseboksen.

CDA økte ledelsen

Oilers fortsatte det gode spillet i midtperioden. Halvveis ut i perioden fikk Oilers et nytt powerplay, og også denne gang var de dødelig effektive.

Etter strålende overtallsspill endte returen fra Dan Kissels skudd på køllebladet til Christian Dahl-Andersen, som med en god avslutning sendte Oilers opp i 3-0-ledelse med sin andre scoring for dagen.

Vålerenga slet med å få til noe som helst, og frustrasjonen bredte seg i rekkene jo lenger ut i kampen man kom. Da Dahl-Andersen ble dyttet over Steffen Søberg drøye kvarteret ut i omgangen, mistet Jonas Oppøyen hodet.

Han skøytet bort, og ga den liggende Oilers-spilleren et slag med kølla. Dermed ble han sendt i dusjen med matchstraff for dårlig oppførsel.

VIF reduserte i powerplay

Først da Oilers fikk to mann utvist på rappen mot slutten av perioden, og Vålerenga fikk spille fem mot tre, klarte bortelaget å redusere. Tobias Lindström satte inn 3-1 etter assist fra Brendan Brooks og Anders Hilt Jørgensen.

Noen sekunder senere ble Oilers fulltallige – og de svarte umiddelbart. Martin Strandfeldt la på til 4-1 etter assist av Dahl-Andersen og Juha-Pekka Loikas.

Midtperiodens skuddstatistikk på 21-6 talte sin klare tale om hvilket lag som hadde vært best.

Tredje periode ble stort sett en transportetappe for fjorårets NM-vinnere. Oilers hadde full kontroll på kampen, og var nærmere 5-1 enn Vålerenga var en ny redusering. 4-1-seieren var like velfortjent som den var imponerende. Det siste minuttet reiste samtlige 4377 tilskuere og klappet Oilers inn på tabelltopp.