Lørdag meldte BT at Thor Hushovd (36) blir ambassadør for sykkel-VM i Bergen i 2017.

Tidenes mest suksessrike norske syklist, skriver i en epost til BT at han er motivert for jobben.

— Det var en enkel avgjørelse å si ja. Nå kommer hele sykkelverden til Norge og Bergen, og jeg har kjempelyst å oppleve VM der og bidra til at det blir et mest mulig mesteskap, melder Hushovd.

- Ansikt utad og døråpner

- Hva ser du for deg blir dine viktigste oppgaver?

— Det kan være alt fra å å komme med tips og råd til selve arrangemente, fra en eks-utøvers side, til å være et ansikt utad og en døråpner.

Sykkelforbundet ser for seg å bruke 36-åringen spesielt inn mot kommersielle samarbeidspartnere, og ambassadør Hushovd er klar for å bidra på det feltet.

— Arrangementet er selvsagt avhengig av sponsorsiden, sier han.

Det var sykkelpresident Harald Tiedemann Hansen som i helgen gledesstrålende kunne bekrefte at Hushovd er blitt en del av VM-laget.

— Når vi skal velge hvem vi vil ha med på laget, er Hushovd selvskreven. Han er verdensmester og en bauta i internasjonal sykkelsport, med et tungt navn. Han blir en troverdig ambassadør som alle har tillit til, sa Tiedemann Hansen.

Begrenset tid

Hushovds eksakte arbeidsoppgaver som VM-ambassadør, vil etter planen bli kalre på nyåret, når arbeidet med mesterskapet tar til med ny styrke.

— Hvor mye av tiden ser du for deg å kunne bruke i denne rollen, Hushovd?

— Dette er fortsatt ikke avklart. Siden jeg bor i utlandet, blir det begrenset, men det er ikke lange flyturen til Bergen. Det blir nok møter og diverse annet i deres nydelige by, som jeg ønsker å bli enda bedre kjent med.

Hushovd ble verdensmester i Melbourne i 2010 og vant også 10 individuelle etappeseirer i Tour de France i karrieren.

- Hatt positiv effekt

Erik Halvorsen ledet arbeidet med Bergens VM-søknad. Han er svært glad for å ha «vervet» Hushovd til det videre arbeidet med sykkelfesten.

— Det er ingen enkeltutøver i Norge som har gjort mer for sin idrett de siste 15 årene. Han nyter stor respekt internasjonalt, og for oss vil personen Thor Hushovd være en kjemperessurs, sier han.

Halvorsen peker på at Hushovd alt har fungert som ambassadør for Arctic Race of Norway.

— Der har han hatt en positiv effekt for rittet, som vi tror vi vil se for VM i Bergen også.