Thor Hushovd blir ambassadør for sykkel-VM i Bergen i 2017. Det bekrefter Norges sykkelpresident Harald Tiedemann Hansen overfor BT.

Han har denne uken vært i Frankrike, blant annet for å komme til enighet med Hushovd om sistnevntes rolle rundt mesterskapet om tre år.

Etter samtaler fredag, er det klart at Hushovd vil gå inn i en ambassadørrolle.

Vil jobbe med sponsorer

Han skal primært arbeide inn mot kommersielle samarbeidspartnere for mesterskapet, men detaljene rundt dette er ikke klare.

— Når vi skal velge hvem vi vil ha med på laget, er Hushovd selvskreven. Han er verdensmester og en bauta i internasjonal sykkelsport, med et tungt navn. Han blir en troverdig ambassadør som alle har tillit til, sier Tiedemann Hansen.

Sykkelpresidenten sier det foreløpig ikke har vært diskutert økonomiske spørsmål i forbindelse med vervingen av Hushovd til VM-laget.

— Det viktige nå er at han er klar for og ønsker å bidra. Det er helt naturlig at Thor er en sentral figur rundt et sykkel-VM i Norge, sier han.

Thor Hushovd har så langt ikke besvart BTs henvendelse.

Det var under årets sykkel-VM, i Ponferrada i Spania, at Bergen fikk tildelt mesterskapet om tre år. Det skjedde i konkurranse med Bogotá, Innsbruck og byen Hushovd vant i for fire år siden – Melbourne.

Sykkel-VM i Bergen har et budsjett på 156,4 millioner kroner. Inn mot årsskiftet arbeides det med å stable en skikkelig VM-organisasjon på beina. Tiedemann Hansen regner med å vite mer om Hushovds rolle på nyåret.

- Sentral figur

Hushovd har tidligere i høst gitt ut en bok om sitt lange sykkelliv, som fikk massive medieoppmerksomhet – ikke minst fordi det kom frem at han visste om Lance Armstrongs dopbruk lenge før amerikaneren innrømmet det offentlig.

Tiedemann Hansen mener det ikke rokker ved Hushovds troverdighet.

— Han har i alle år stått imot de utfordringene sykkelsporten har hatt og er en alle har tillit til, sier han.