Da Marvin Emnes scoret mot Liverpool etter 65 minutter av ligacupoppgjøret tirsdag, så det ut som at Liverpool-krisen skulle fortsette.

Men etter 79 minutter satt Brendan Rodgers inn Mario Balotelli, spissen som på mange måter har blitt symbolet på Liverpools vanskeligheter denne sesongen.

Seks minutter senere scoret endelig Balotelli. Dermed er italienerens måltørke over — etter åtte målløse kamper i Liverpool-trøyen. Balotelli har vært på banen i 605 ordinære spilleminutter siden han scoret mot Ludogorets i Champions League i september - et mål som inntil tirsdag kveld var italienerens eneste for Liverpool siden overgangen fra AC Milan i sommer.

Tirsdag skulle Balotellis mål starte Liverpools snuoperasjon. Scouserne presset hardt for vinnermålet, og på overtid ble Swanseas forsvarsspiller Federico Fernandez utvist.

Dejan Lovren scoret vinnermålet for Liverpool etter 95 minutter. Foto: AP

Dermed kunne ikke argentineren forhindre Liverpools vinnermål, som kom fem minutter på overtid. Ballen ble slått inn i feltet, og Swansea-keeper Gerhard Tremmel feilberegnet totalt. Det ga Liverpool-stopper Dejan Lovren muligheten til å heade inn Liverpools vinnermål.

Fikk hard kritikk fra Rodgers

Dermed ble Balotelli avgjørende for en svært kjærkommen seier for Liverpool, som har skuffet denne høsten etter den oppløftende andreplassen i Premier League forrige sesong.

Balotelli fikk aller mest kritikk etter Liverpools 0-3-tap hjemme for Real Madrid 22. oktober. Liverpool-manager Brendan Rodgers raste mot Balotelli fordi italieneren byttet trøye med Real Madrids Pepe i pausen, på stillingen 0-3 til det spanske laget.

Etter kampen tydet Rodgers' uttalelser på at han begynte å gå tom for tålmodighet hva italienerens måltørke angår.

— Vi hentet ham hit for å gi ham en mulighet, og det vil vi fortsette med. Han jobber hardt for å tilpasse seg, men bare tiden vil vise hvordan det går. Vi får se i januar hva laget vårt trenger, sa ifølge The Guardian.

Dermed var Balotellis opptur tirsdag svært viktig for hans videre Liverpool-karriere.

Etter den dramatiske avslutningen er Liverpool nå videre til 5. runde av ligacupen.

Chelsea slet seg videre

Chelsea slet lenge borte i ligacupen mot Shrewsbury fra nivå fire, men et selvmål mot slutten ga Chelsea 2-1-seier.

— Vi visste at de er et godt lag, sier José Mourinho til BBC etter kampen.

— Jeg synes dommeren var veldig bra for dem, med tanke på at han lot dem spille slik som de ville, ved å dytte og dra i folk, og bruke styrken deres. De gjorde det bra.

Mourinho valgte å spare spillere som John Terry, Cesc Fàbregas, Nemanja Matic og Eden Hazard.

London-klubben hadde problemer med å bryte gjennom mot laget som er på 4.-plass i 2. divisjon. Det var målløst til pause, men Didier Drogba sørget for ledelse tre minutter etter at garderobepraten var over.

Herlig spill fra Willian fremprovoserte selvmålet som sørget for Chelsea-seier mot Shrewsbury. Her løftes Willian i været av Didier Drogba. Foto: REUTERS

13 minutter før slutt tente Andrew Mangan et håp hos miniputtens hjemmefans da han utlignet til 1-1, noe som skapte vill begeistring blant både supportere og spillere.Håpet ble slukket like fort som det ble tent. Jermaine Grandison var så uheldig å sette ballen i eget nett rett etter utligningen, og Shrewsbury kom aldri tilbake.

West Brom tapte

Premier League-laget West Bromwich måtte se seg slått av Bournemouth fra mesterskapsserien. Eunan O'Kane ga vertenes ledelsen, men Tommy Elphick gjorde selvmål fem minutter før slutt og så ut til å ha berget WBA. Bournemouth gikk rett i angrep etter målet, og Callum Wilson sendte hjemmelaget videre i ligacupen.

Sheffield United avgjorde kampen mot MK Dons tre minutter på overtid. En straffescoring av Benik Afobe så lenge ut til å holde for vertene som slo ut Manchester United tidligere i turneringen, men Michael Higdon scoret både i det 86. minutt og tre minutter på overtid. Det sikret seieren for gjestene.

Bournemouth – West Bromwich 2-1 (0-0)

Mål: 1-0 Eunan O'Kane (49), 1-1 Tommy Elphick (selvmål 85), 2-1 Callum Wilson (86).

11.296 tilskuere.

Fulham – Derby 2-5 (2-1)

Mål: 1-0 Moussa Dembele (27), 2-0 Dembele (45), 2-1 Chris Martin (str. 45), 2-2 Johnny Russel (47), 2-3 Simon Dawkins (54), 2-4 Jeff Hendrick (62), 2-5 Dawkins (65).

15.156 tilskuere.

Liverpool – Swansea 21 (0-0)

Mål: 0-1 Marvin Emnes (65), 1-1 Mario Balotelli (86), 2-1 Dejan Lovren (90).

45.582 tilskuere.

Rødt kort: Federico Fernandez (90), Swansea.

MK Dons – Sheffield U. 1-2 (0-0)

Mål: 1-0 Benik Afobe (str. 67), 1-1 Michael Higdon (86), 1-2 Higdon (90).

8520 tilskuere.

Shrewsbury – Chelsea 1-2 (0-0)

Mål: 0-1 Didier Drogba (48), 1-1 Andy Mangan (77), 2-1 Jermaine Grandison (selvmål 81).