Liverpools italienske spiss Mario Balotelli har stort sett havnet i medienes søkelys for andre ting enn mål.

Den omstridte 24-åringen har en lang liste over utenomsportslige sprell. Fra det hoderystende negative til det mer ledige og festlige.

Men etter overgangen til Liverpool i sommer, for ikke ubetydelige 160 millioner kroner, har det blitt mest negativ omtale for Balotelli.

Kun én scoring har han for Merseyside-klubben. Og han er langt fra erstatteren til Luis Suárez, som mange håpet.

Nyttårsrakett?

Etter at han byttet drakt med Pepe på vei inn til pause i onsdagens Champions League-møte med Real Madrid på Anfield, lot til og med Liverpool-manager Brendan Rodgers seg fyre opp.

Torsdag møtte Rodgers pressen igjen, og fortalte at han hadde hatt en prat med Balotelli om det som skjedde.

Rodgers har også fått med seg at målene uteblir, og gir spissen tiden frem til nyttår til å overbevise om at han fortjener å fortsatt bli satset på.

— Vi hentet ham hit for å gi ham en mulighet, og det vil vi fortsette med. Han jobber hardt for å tilpasse seg, men bare tiden vil vise hvordan det går. Vi får se i januar hva laget vårt trenger, sier Rodgers ifølge The Guardian.

I Sky Sports-studio etter Liverpools 3-0-tap for Cristiano Ronaldo & co. onsdag uttrykte Liverpool-legende Jamie Carragher sin misnøye med Balotelli. Det samme gjør samme kanals ekspert, Graeme Souness.

Hjerneceller og fotballhjerne

— Det var modig av klubben å hente ham. Spesielt når du ser på hvilke kvalitetsmanagere som har forsøkt, men gitt opp (Roberto Mancini to ganger, Cesare Prandelli og José Mourinho). Vi snakker om en 24 år gammel mann, ikke en 16 år gammel gutt. Han skjønner rett og slett ikke når han skal løpe inn bak motstanderens forsvar. Han virker å være i god fysisk form, han ser sterk ut, så jeg lurer på hvorfor han ikke har fotballforståelse, sier Souness.

Og legger til:

— Han viser ingen entusiasme og må endre personlighet.

Chelsea-manager José Mourinho skal også ha sagt at han mistenker Balotelli for å ha kun én hjernecelle.