Etter en lovende vårsesong, har Vålerenga blitt fullstendig distansert i medaljekampen denne høsten. Etter gårsdagens 1-2-tap for Odd, står Vålerenga med to seire på de siste elleve seriekampene.

— Det tærer på, sier Vålerenga-trener Kjetil Rekdal etter fredagens kamp.

— I dag igjen har vi et veldig ungt lag, det har vi egentlig hatt i hele år. Det er kanskje én eller to (unggutter, journ. anm.) for mye.

— Vi har mye å gå på når det gjelder å være tøffe og robuste, men det visste vi jo. Jeg er trygg på at vi kommer til å være bedre våren 2015, sier Rekdal.

— Må få ned antall baklengs

Mot Odd slapp Vålerenga inn to mål i første omgang, som viste seg å være ødeleggende for poengsjansene. Etter fredagens kamp er det kun tre lag - Stabæk, Start og Bodø/Glimt - som har sluppet inn flere mål enn Vålerenga, som riktignok har én kamp mer spilt. I tillegg har Brann sluppet inn like mange mål (49). Rekdal er ikke i tvil om hvor Vålerenga bør forsterke i vinter.

— Vi er veldig klare over at vi må få ned antall baklengs. Vi har allerede sikret oss Jonatan Tollås (fra Aalesund, journ. anm.), tilfører fart bakover. Kanskje kommer det noe mer i tillegg, som gjør at konkurransen øker, sier Rekdal.

- Hvilke andre plasser vil dere forsterke?

— Det vil økonomien gi et fornuftig svar på, og vi får se hvem vi klarer å få tak i. Men for å være med å kjempe om medalje må vi ha en større stall, sier Rekdal.

- Vi må fokusere på neste sesong

Niklas Gunnarson, som spilte stopper mot Odd, mener passivt forsvarsspill er en viktig årsak til at laget slipper inn så mange mål.

— Vi har vært passive i mange situasjoner, noe som har ført til mange baklengsmål. Sånn er det. Det er noe vi må jobbe med, og bli sterkere mot Aalesund og Start, og fokusere på neste sesong, sier Gunnarson.

Han kom gratis fra Odd før denne sesongen, men ser ikke på det som en oppmuntring at gamleklubben kunne feire en historiske seriemedalje fredag kveld.

— Nå er Odd en konkurrent for meg. Jeg har kompiser der, men nå fokuserer jeg mest på Vålerenga. Odd er et sted jeg var før, det er ikke noe jeg tenker over, sier Gunnarson.