ULLEVAAL STADION (aftenposten.no): Etter Odds 2-1-seier på Ullevaal Stadion fredag kveld, har Vålerenga nå tapt fem av sine siste syv seriekamper, en periode der hovedstadsklubbens medaljeambisjoner har blitt vasket vekk.

Odds nådeløse og profesjonelle bortekamp sikret at klubben denne sesongen tar sin første medalje noensinne.

— Det er et historisk øyeblikk for klubben. Det er unikt, og fantastisk, sier Odd-trener Dag-Eilev Fagermo etter kampen.

— Vi har jobbet hardt sammen, og når vi greier det er det en enorm lettelse, sier Fagermo.

Herolind Shala og Håvard Storbæk scoret Odds mål. Begge målene kom i en periode midt i første omgang, da Dag-Eilev Fagermos menn var overlegent best.

Rekdal: - Vi var nærme poeng

Resten av kampen var Vålerenga det førende laget, men Ghayas Zahids redusering i det 79. minutt ble aldri starten på en snuoperasjon.

— Vi var nærme poeng. Vi ser den lille forskjellen som gjør Odd bedre enn oss. De har en mer stabil ellever, vi er ikke like robuste, sier Rekdal.

Dermed er Odd sikret medalje i årets Eliteserie. De er også sikret sølvplassen dersom Rosenborg taper for Sandnes Ulf på Lerkendal søndag.

Ikke nok med det - neste gang Dag-Eilev Fagermos menn går ut på Ullevaal-matten er det cupfinale mot Molde.

Odd herjet på kantene

Før reisen til Ullevaal hadde Odd scoret 15 mål på sine siste fire kamper, og Dag Eilev-Fagermos menn skulle raskt vise hvor giftige de er mot Vålerenga.

For etter å ha kommet helskinnet gjennom et Vålerenga-trykk i åpningsminuttene, rullet gjestene opp et gnistrende godt angrep.

Høyreback Jarkko Hurme kom med et ambisiøst initiativ på høyresiden, et løp ingen av Vålerenga-spillerne klarte å plukke opp. Hurme ble så spilt i gjennom av Chukwuma «Bentley» Akabueze, før han løftet ballen inn til Herolind Shala, som headet Odd i ledelsen.

Det virket ikke som om 1-0-scoringen påvirket Odds strategi overhodet. De fortsatte å angripe, først og fremst på kantene, der de rullet opp det ene gode angrepet etter det andre.

Etter en drøy halvtime var det Herolind Shala som fant plass på venstrekanten. Shalas innlegg var så presist at Håvard Storbæk kunne ta rennefart, ta sats, og heade Odd opp i en 2-0-ledelse.

Resten av omgangen tilhørte reduseringsjagende Vålerenga. Den eneste klare målsjansen vertene skapte var imidlertid et skudd fra toppscorer Vidar Örn Kjartansson, som ble parert av Odd-keeper André Hansen.

Pakket inn Kjartansson

Vålerenga slet også med å skape sjanser i starten av andre omgang. Odd var nå langt mer tilfredse med å forsvare sitt utgangspunkt, og et balltrillende Vålerenga prøvde å finne åpninger. Og de prøvde å finne Vidar Örn Kjartansson.

Odds stopperpar Lars-Kristian Eriksen og Steffen Hagen pakket islendingen godt inn. Det var snarere Vålerengas offensive midtbanespiller Ghayas Zahid som fikk tid og rom, men de gangene 20-åringen fikk ballen utenfor seksenmeteren gjorde et lite bevegelig Vålerenga-angrep det vanskelig for ham.

Da Odd hadde sett fullstendig komfortable ut i 30 minutter av den andre omgangen, kom endelig en kreativ gnist fra Vålerenga. Kjartansson fant rom på høyresiden, før han skjøt rett på André Hansen i Odd-buret. På returen var Zahid der og skled inn reduseringen for hjemmelaget.

Det ble imidlertid med det ene målet for Vålerenga, og dermed var nok et godt resultat i Odds fremragende sesong sikret.