MOLDE (Rbnett): Molde Fotball AS behandlet økonomien for 2015 på et styremøte mandag. Der ble det vedtatt et budsjett på 109 millioner kroner. Det er en økning på cirka seks millioner kroner.

— Vi tror at vi kommer til å øke inntektene våre på flere områder, blant annet forventer vi litt større medieinntekter og litt større markedsinntekter. I tillegg får vi en god økning på midlene fra Uefa, siden vi er seriemester og skal spille kvalifisering til Champions League, sier Tarje Nordstrand Jacobsen til Rbnett.

Da Kjell Inge Røkke og Bjørn Rune Gjelsten overtok eierskapet i Molde Fotball forpliktet de seg til å bidra med 15 millioner kroner årlig i perioden 2014-1016. — Vi har ambisjoner om å levere gode sportslige resultater, men forventer også at vi skal gjøre det bra sportslig. Vi har så store inntekter nå at vi budsjetterer med overskudd på bunnlinja. Hvor mye vi håper å sette i banken neste år er det litt for tidlig å si noe om, sier Tarje Nordstrand Jacobsen.

PS: I 2011 lå inntektene til både Molde og Aalesund rundt 70 millioner. Nå øker MFK altså ytterligere til 109 millioner, mens Aalesund i følge Sunnmørsposten trolig kutter budsjettet ned mot 65 millioner neste sesong. Siden flere av de andre storklubbene også senker utgiftene kan Molde for første gang ende med det nest største budsjettet i eliteserien. Rosenborg troner fortsatt øverst på pengetabellen. I 2014 hadde klubben ifølge rbkweb.no driftsinntekter på 154millioner, mens Rosenborg-konsernet hadde 165 millioner.