NEST-SOTRA — BRYNE 2-0

På lørdag mistet Nest-Sotra Steffen Lie Skålevik, som har vært lagets desidert viktigste spiller i årets sesong.

Mange fryktet da at sotrastrilene hadde solgt seg fra plassen i 1. divisjon, men mot Bryne var det ingen som savnet storscoreren som nå er i Brann.

— Steffen har vært ekstremt god, men nå har vi fire trusler på topp som er like farlige som han, sier Nest-trener Ruben Hetlevik, og tenker på lagets fire offensive våpen.

Næss-revansjen

Mot Bryne var det Simen Næss som fikk hovedansvaret til å erstatte Skålevik-målene. 26-åringen har hatt en skuffende sesong i grønt, etter at han i 2014 scoret hele tolv mål i serien.

— Det har vært litt forknytt med meg i år, og jeg har gjerne tenkt for mye i stedet for å gjøre det enkelt. Det beste er å ikke tenke for mye, sier en lettet Simen Næss til BT.

SEIER: Nest Sotras to målscorere, Simen Næss og Kristoffer Zachariassen, jubler etter 2-0-scoringen mot Bryne. Foto: Paul S. Amundsen

I det 27. minutt slo Kristoffer Zachariassen en bakromspasning i blinde. Det hadde Næss allerede forutsett, noe som ga han en banehalvdel alene med keeper. Der var han iskald og satte sitt andre seriemål for sesongen.

— Denne kampen måtte vi vinne, og det er fantastisk deilig den måte vi gjør det på, sier Næss.

Vil erstatte Skålevik

Sammen med nysigneringen Alagie Sosseh skapte de to store problemer mot laget fra Jæren.

— Simen løste den oppgaven til gagns og alle vet hva han er i stand til. Sosseh er stor og god til å holde på ballen. Han er en type spiller vi ikke har hatt før, sier Hetlevik.

Mot Bryne viste Nest-Sotras nummer ti prov på at fjorårsformen var tilbake. Nå håper Nest-treneren at Næss skal få sotrastrilene til å glemme Skålevik.

— Vi er ikke i tvil om at han har de målene inne, sier Hetlevik.

Derfor trenger klubben nødvendigvis ikke å hente inn en Skålevik-erstatter før overgangsmarkedet stenger 18. august.

- Ikke bekymret for målene

På onsdag kom Sosseh nærmest rett fra Flesland og til spill mot Kristiansund.

Mot Bryne fikk svensk-gambieren tilliten fra start.

— Jeg syns det gikk bra. Vi vinner 2-0 og jeg burde hatt én eller to assist med litt flaks, sier Sosseh, som måtte se flere av lagkameratene sløse mange sjanser foran mål.

Han mener Næss og ham selv komplementerer hverandre godt.

— Vi har fått noen dager til å bli kjent. Han er en god spiller, og jeg syns vi viser i dag at vi har gode kombinasjoner. Jeg er ikke bekymret for målene fremover, sier han.

Status quo i nedrykksstriden

29-åringen kom fra nedrykksstrid i Tippeligaen til nedrykksstrid i 1. divisjon. Han mener både spilletid og spillestil fikk han til å velge Nest-Sotra.

— I Mjøndalen spilte vi kanskje ikke så mye ball langs bakken, men det gjør man jo her. Jeg så noen klipp på Nest-Sotra, og så at de prøvde å spille en positiv fotball som jeg liker, sier han.

Ettersom flere av tabellnaboene til Nest-Sotra også tok poeng, er situasjonen likevel fortsatt den samme som før helgens fotballrunde.

- 35 poeng er målet

Hetlevik sier de ikke fokuserer på hva de andre lagene gjør.

— Det betyr ingenting hva de rundt oss gjør. 35 poeng er målet. Vi kan ikke fokusere på hva Levanger, Fredrikstad og Åsane driver med. Vi må bare vinne fotballkamper, sier Hetlevik.

Bryne var langt fra ufarlige på Ågotnes, men Øystein Øvretveit i Nest-buret ble sjeldent satt på de store prøvene.

Zachariassen var servitør på det første, men scoret selv i det 70. minutt. Da var unggutten André Sødlund arkitekten.

Dermed tok sotrastrilene tre viktige poeng for å ikke bli hektet av i nedrykksstriden.