Steffen Lie Skålevik (23) blir Brann-spiller. BT får fredag kveld bekreftet at klubben er kommet til enighet med Nest-Sotra om å kjøpe ham.

Lørdag skal han på medisinsk test, før han skriver under på papirene som gjør overgangen offisiell. Ingen av partene ønsker å kommentere opplysningene.

Fredag kveld kom rapportene om at klubbene var enige om et grunnbeløp på 800.000 kroner for spissen, men at partene ikke var enige om eventuelle tilleggsbetalinger i overgangen. Dette lot seg løse til slutt.

Pedersen-erstatter

Dermed er det som har vært en lang overgangssaga over. Brann får sin erstatter for Marcus Pedersen, som tidligere i uken ble solgt til Strømsgodset for rundt to millioner kroner.

Steffen Skåleviks moderklubb, SK Sotra, skal ha krav på 40 prosent av overgangssummen.

Skålevik for mulighet til å trene med Brann-laget lørdag og søndag, før han etter planen er i kamptroppen som møter Sogndal mandag kveld.

Brann har, i tillegg til Pedersen-salget, sendt spissen Jakob Orlov på lån til Hammarby i Sverige. Det tvang dem til å starte med Alejandro Castro som midtspiss i kampen mot Åsane, noe som ikke var en suksess.

Var i Branns U-avdeling

Skålevik er Nests toppscorer med ti fulltreffere så langt i sesongen. I fjor scoret sotrastrilen totalt tolv ganger for Nest. Han har tidligere tilhørt Branns ungdomsavdeling, men måtte bort fra klubben for å få sitt gjennombrudd i seniorfotballen.

Signeringen av Skålevik er Branns fjerde kjøp i sommervinduet. Tidligere har mitbanespilleren Sivert Heltne Nilsen, samt backene Viljar Vevatne og Ruben Kristiansen blitt hentet inn. I tillegg er Amadayia Rennie kommet på lån fra Hammarby.