Barcelona-superstjernen står dermed med en statistikk på 50 mål på 74 kamper for Brasil.

Philippe Coutinho og Paulinho scoret også og ga brasilianerne en etterlengtet triumf på Estadio Mineiro, åstedet for den brutale 1-7-ydmykelsen mot Tyskland under VM på hjemmebane i 2014. Torsdagens seier er den femte på rad under ledelse av Brasils nye trener, Tide. Etter kampen står Brasil med 24 poeng på 11 kamper og leder den ti lag store kvalikgruppen.

Brasil ledet 2-0 til pause etter to strålende scoringer Coutinho og Neymar. Etter 59 minutter satte Paulinho inn ett mål til og stillingen endte på 3-0. Neymar — fortsatt ikke eldre enn 24 år - nærmer seg nå Romario, som har 55 landskampmål. Rekorden til Pele, med 77 mål på 91 kamper er også innenfor rekkevidde.

Argentina sliter

Argentina har kun 16 poeng og kan ikke føle seg sikker på VM-spill i Russland om to år. Laget ligger på sjetteplass i gruppen og har på de siste fire kampene bare plukket to poeng.

— Vi ligger nede, men vi lever fremdeles. Vi må glemme situasjonen vi er i og fokusere på den neste kampen. Hvis vi får et resultat mot Colombia vil det se annerledes ut, sa Argentina-kaptein Lionel Messi etter kampen.

— Det var et tungt tap. Jeg trodde ikke vi skulle tap 0-3. Jeg ventet en jevn kamp, sa trener Edgardo Bauza.

Argentina møter Colombia neste uke.

Jevn kvalik

Uruguay følger på annenplass i den søramerikanske VM-kvalifiseringen etter sin 2-1-seier mot Ecuador. Colombia som ligger på tredjeplass, spilte 0-0 mot Chile. Sistnevnte ligger på femteplass med 17 poeng.

Stillingen: 1) Brasil 24 (26-9), 2) Uruguay 23 (23-8), 3) Colombia 18 (15-12), 4) Ecuador 17 (19-16), 5) Chile 17 (18-16), 6) Argentina 17 (11-12), 7) Paraguay 15 (11-16), 8) Peru 14 (18-18), 9) Venezuela 5 (14-26), 10) Bolivia 4 (9-31).

De fire beste etter avsluttet kvalifisering til VM-sluttspillet i Russland, femmeren til interkontinentalt omspill. (©NTB)