Etter fem kamper på rad med fire seirer og en uavgjort, håper jeg det er en viss takhøyde for å komme med følgende spørsmål.

Hvorfor må du sende elleve mann innenfor egen sekstenmeter for å forsvare en corner, Rikard Norling?

Brann-treneren kan egentlig svare meg ved å peke på resultatene. Baklengsmålet i 4-1-seieren mot Ranheim kom jo ikke etter et hjørnespark, så hva er problemet liksom. Ranheim scoret jo ikke etter corner! Det gjorde heller ikke Vard!

Enten jeg tar på fotballbriller eller matematikk-brillene, så synes jeg uansett det er både logisk og fornuftig å legge igjen en spiller eller to på topp i en slik situasjon. For hvem skal en klarering etter corner sendes til hvis alle mann er i egen boks?

I mitt fotballhode hadde det vært naturlig å la raske spillere som Erik Huseklepp og Kristoffer Larsen luske på hver sin flanke på midtstreken de gangene motstanderne har corner. Det ville ikke bare gitt muligheter for kontringer, men det ville også betydd at minst to, og kanskje tre motstandere hadde blitt igjen for å passe på de to Brann-spissene. Sannsynligvis spillere med defensive fibre, noe som ville minket motstanderens slagkraft ved corner.

Bergens Tidendes kommentator Tore Strand.

En slik strategi vil også bety færre motstandere å konsentrere seg om på corner. Noe som kan gagne en keeper som da kan få litt bedre rom til å plukke en corner med klypene.Et annet argument er at som regel er noen få spillere på et hvert lag som ikke har sin styrke i hodeduellene. Erik Huseklepp, Kristoffer Larsen og Kasper Skaanes kan neppe kalles luftens baroner. Men kjappe er de, og ville kunne bidra til kontringsmuligheter hvis muligheten bød seg.

Oppgjøret borte mot Jerv er for lengst historie, men for den som husker godt så sto faktisk Kristoffer Larsen i veien for keeper Kenneth Udjus forut for 0-1-målet som kom etter corner. Kom deg i angrep Larsen, det er der du gjør best nytte for deg!

Rikard Norling har helt sikkert en forklaring på forsiktigheten. Sannsynligvis basert på tall og statistikk.

Jeg venter spent på replikken fra Brann-treneren etter min interpellasjon.

Inntil videre mener jeg at – den som intet våger, intet vinner!