Casper Ruud røk ut mot argentineren Guido Andreozzi i andre runde av Challenger-turneringen i Perus hovedstad Lima onsdag.

Nordmannen tapte første sett 2-6, men slo tilbake i andre sett, som han vant 6-3. I tredje og avgjørende sett var imidlertid Andreozzi klart best. Han ledet på et tidspunkt 4-1 og vant til slutt settet med sifrene 6-2. Både Ruud og Andreozzi var useedet i turneringen.

Casper Ruud fikk en god start på turneringen med seier 2-0 over Juan Ignacio Londero i første kamp, men i andre runde var det altså slutt.

Sist uke klatret 17-åringen 24 plasser til nummer 241 på verdensranking i tennis. Det skjedde etter at han spilte seg fram til kvartfinale i Challenger-turneringen i chilenske Santiago.

Det norske stortalentet har hatt som årets store mål å spille seg til en plass i Grand Slam (Australian Open, French Open, Wimbledon og US Open) i 2017. Til VG forteller pappa Christian Ruud at sannsynligheten nå er cirka 95 prosent for at 17-åringen vil knipe en plass i kvalifiseringen til Australian Open i januar.

— Det er cirka 225 spillere som kommer med hvis man legger sammen hovedrunden og kvalifiseringen. Hvis alle stiller til start og Casper ligger som 240 går han jo ikke inn, men av erfaring så er det sikkert 15–20 spillere som ikke stiller grunnet skade eller sykdom, sier han til avisen.

Forrige nordmann som var med i kvalifisering til en Grand Slam, var Jan Frode Andersen i Wimbledon i 2005. Nå går turen for Ruud hjem til Oslo for å spille Norwegian Open.

(©NTB)