ÅLESUND 20110529.Vikingtrener Åge Hareide på vei til garderoben i pausen av eliteseriekampen i fotball mellom Aalesund og Viking på Color Line Stadion i Ålesund søndag kveld.Foto: Svein Ove Ekornesvaag / Scanpix Foto: Svein Ove Ekornesvaag

I dag var det feil over hele fjøla. Planen var å ligge lavt i 1. omgang, for så bytte inn Bengt i pausen og skape mer trykk i 2. omgang. Det lyktes vi delvis med, men når de scorer 2-0 faller vi sammen , sier Hareide til Aftenbladet.no.

Etter sesongens femte nederlag innehar Viking fortsatt sisteplassen på tabellen. Der blir de trolig værende en stund til, for heller ikke mot Aalesund var det noen tegn på at det er bedring i vente. Et svekket Aalesund-lag hadde få problemer med å vinne en komfortabel 2-0-seier.

Nå må vi hjem og få stilt en diagnose på samtlige. Vi er fullstendig blottet for selvtillit og kraft i laget. Vi målte hvor langt spillerne sprang mot Tromsø, og svaret var at vi sprang like langt som dem. Derfor burde ikke det være et problem, men i dag låser ting seg fullstendig for guttene , sier Hareide.

Glad for pause

Viking skal ikke i aksjon igjen før 13. juni. Da venter Haugesund på bortebane. Hareide er glad for at laget nå får seg en pause. De to neste ukene skal brukes til å finne ut hva som feiler Viking-laget.

Vi må jobbe knallhardt for å lykkes. Ingenting kommer av seg selv. Jeg har noen tanker om hvordan vi skal løse dette , sier Hareide.

- Må mure igjen

Viking offensive problemer kom igjen til syne mot Aalesund. Kun én kvalifisert målsjanse på 90 minutter imponerer ingen. Hareide nevner likevel defensiv struktur som hjelpemiddel til å snu motgangen.

— Vi må mure igjen, men det strider litt imot slik jeg tenker. Vi har jobbet et år med å skape et offensivt mønster, men det har av ulike grunner blitt visket vekk. Nå må vi satse på å stramme igjen defensivt, og bygge videre på det, sier han.