— Han er allerede Skottlands Petter Northug. Han har voldsom tro på egne ferdigheter, er utrolig offensiv og har egentlig ingen begrensninger. Han kan bli så god han vil, sier Pålsson til Fædrelandsvennen.

21 år gamle Musgrave gikk 15 kilometeren på nest raskeste tid, men ble ikke premiert fordi han representerer Storbritannia. Han var langt foran Petter Northug, som ikke ble bedre enn nummer 40. - Det var fantastisk, og kanskje var det litt i overkant. Likevel har vi visst at han har hatt styrken i seg til å levere prestasjoner som dette. Han har bare ikke fått det ut , sier treneren om mannen som har en 62. plass som beste plassering i verdenscupen.

Skotten gikk ut av Hovden Skigymnas for to år siden, og representerer nå Røa IL. 21-åringen er imidlertid fortsatt en del av Team Hovden, hvor Pålsson er hovedtrener.

— Prestasjonen hans betyr enormt mye for oss. Det er gøy at elevene våre har slike løpere å strekke seg etter. Laginnsatsen til Team Hovden var vanvittig god, sier svensken.

Laget fra Aust-Agder var nemlig kraftig representert på resultatlisten. Hovdens Thomas Vestbø ble nummer 11, Torgeir Skare Thygesen ble nummer 13, mens Espen Udjus Frorud havnet på 21. plass.

— Jeg har troen på flere gode plasseringer i løpet av NM. Dette var kjempegøy, sier Pålsson.

Musgrave selv synes det er morsomt å bli sammenliknet med Petter Northug.

— Jeg er nok ikke like kjent i Skottland som det Northug er i Norge, men det er typisk Micke å si noe sånn. Jeg er veldig godt fornøyd med løpet mitt, men det var ikke av mine beste. Resultatmessig var det nok det, men ikke prestasjonen, sier skotten.