Torsdag fikk Asker juling på Høddvoll. Søndag hadde André Nevstad vondt for å tro at norsk fotball og Asker ble blandet inn i en potensiell norsk kampfiksingsskandale.

– Jeg synes det er helt uvirkelig. Jeg har spilt fotball i ganske mange år, og jeg har aldri hørt om noe slikt i det hele tatt. Jeg har verken blitt tilbudt noe selv eller hørt om lagkamerater eller motstandere som har vært involvert. Det var nesten sånn at jeg ikke trodde på det da jeg hørte om det på søndag, sier Nevstad til Sunnmørsposten.

Det hele startet med at Norges Fotballforbund utsatte kampen mellom Ull/Kisa og HamKam på grunn av mistanker om kampfiksing. Siden kom det fram at kampene Follo–Østsiden og Frigg–Asker er under etterforskning.

– Jeg har fått beskjed om å ikke uttale meg om saken, sier Asker-spiller–tidligere AaFK— og Hødd-spiller Kristoffer Tollås.

Storseier frikjennes

Han var kaptein da Asker gjestet Høddvoll sist torsdag. Hødd var klart best og vant hele 7–0. Nevstad føler ikke at Asker-koblingen mistenkeliggjør seieren på noe som helst vis.

– Det har jeg ikke tenkt på i det hele tatt. Vi spilte en god kamp og gikk videre på redelig vis, fastslår Hødds daglige leder.

Heller ikke Norges Fotballforbund ser noen grunn til å se nærmere på oppgjøret.

– Vi har ingen grunn til å mistenke at det har skjedd noe galt i den kampen. I utgangspunktet konsentrerer vi oss om de tre kampene som allerede er kjent, opplyser informasjonssjef Svein Graff i NFF.

– Trist og leit

Nå håper Nevstad at NFF, politiet og klubbene gjør en skikkelig jobb med å kartlegge hva som har skjedd.

Han legger ikke skjul på at han synes saken er dårlig PR for Fotball-Norge.

– Det er det ingen tvil om. Hele saken er bare ødeleggende for norsk fotball, sier Nevstad.

Derfor håper Hødd-legenden at alle parter nå går sammen og kommer til bunns i saken en gang for alle.

– Jeg håper virkelig at saken blir tatt på alvor og at vi kan komme til bunns i dette slik at vi fortsatt kan spille fotball under rettferdige forhold, sier han.