STJERNEN-OILERS 1-3

Tittelforsvarer Stavanger Oilers vant 5-2 over Stjernen i den første kvartfinalen hjemme i DNB Arena fredag. Søndag tok de et nytt skritt nærmere semifinalen i NM-sluttspillet da Fredrikstad-laget ble slått 3-1 i Stjernehallen. Dermed har de regjerende mesterne skaffet seg et meget lovende utgangspunkt før tirsdagens hjemmekamp.

Må vinne to til

Oilers må nå bare vinne to av de neste fem kampene i best av sju-serien mot Stjernen for å avansere i sluttspillet. Tre av kampene spilles på hjemmebane, hvor Oilers ikke har tapt mot Stjernen på 16 kamper.

Søndag sendte Peter Lorentzen bortelaget i ledelsen 1-0 på en flott overgang allerede etter 9.39 av 1. periode. Bare et drøyt minutt senere sørget Tommy Kristiansen, som var tilbake på isen etter to kampers karantene, for å doble ledelsen til 2-0 for Oilers etter et vakkert angrep. Men Stjernen lot seg ikke knekke, og Michael Colavecchia sørget for ny spenning i kampen da han reduserte til 1-2 etter drøyt 15 minutters spill. Skuddstatistikken for 1. periode endte på 8-16. Midtperioden endte målløs, til tross for gode sjanser til begge lag og 5-10 i skudd på mål.

I den tredje og siste perioden ble det langt høyere temperatur i oppgjøret. Et presset Stjernen ga gass for å utlignet på hjemmebane, og Oilers pådro seg flere utvisninger. Til tross for at gjestene spilte i undertall tre mot fem i to minutter, maktet imidlertid ikke vertene å score. Oilers-spillerne la ned en heroisk innsats i undertall, og tekket det som kom av skudd.

Tok ut keeper

Stjernen tok ut keeper Henrik Haukeland i et siste forsøk på å ordne sudden death halvannet minutt før slutt, men i stedet endte det som så ofte før med at Josh Soares satte inn 3-1 for Oilers i åpent mål.

Dermed sørget Petter Thoresens menn for å skaffe seg et strålende utgangspunkt for fortsettelsen av sluttspillet.

Henrik Solberg ble for øvrig kårets til Oilers’ beste spiller i kampen som endte 17-33 i skudd (4-7 i 3. periode). Oilers-keeper Ruben Smith har også storspilt i de to første kvartfinalene og bare sluppet inn tre mål på 120 minutter sluttspillhockey.

— Det var utrolig deilig å vinne og være på isen igjen. Det var tungt å se forrige kamp fra tribunen uten å kunne bidra, og derfor er det godt å være med på å ta en sliteseier som denne, sier Oilers-spiller Tommy Kristiansen til Aftenbladet etter kampslutt.

Han følte aldri at seieren i Stjernehallen var truet.

Smith-skryt

— jeg synes egentlig vi hadde god kontroll kampen gjennom, selv om Stjernen til tider gjorde det litt vanskelig for oss. De fikk blant annet sjansen i spill fem mot tre, men vi spiste pucker og særlig Martin Blakseth Huse gjorde en imponerende innsats, sier Kristiansen, som scoret Oilers andre mål i kampen.

Oilers-løperen skryter også av keeper Ruben Smith.

— Ruben sto nok en gang veldig bra i mål. Det er viktig for oss å ha ham i form, og det gir oss en god trygghet. Det er viktig å vite at vi har en mann som vi kan stole på helt bakerst, sier Tommy Kristiansen.

Nå tror han Oilers har meget gode muligheter til avansement.

— Jeg føler at tirsdagens hjemmekamp blir veldig viktig. Vinner vi den har vi det ene beinet i semifinalen, mener Kristiansen.

Nyter sluttspillet

Smith har reddet 47 av 50 skudd og lagt ned en solid innsats for at Oilers nå bare trenger to seirer på de fem neste kampene i kvartfinaleserien for å sikre avansement.

Vi har bare spilt to kamper, men jeg synes Stjernen begynner å se slitne ut allerede. Vi skal fortsatt ta en kamp om gangen, men en 2-0-ledelse i kamper kjennes bra. Vi vet at vi er gode hjemme, og kan forhåpentlig skaffe oss en enda større fordel i DNB Arena tirsdag, sier Smith til Aftenbladet.

Han er godt fornøyd med sin egen innsats så langt i kvartfinalene.

— Jeg har stått ganske stabilt og gjort min jobb sammen med de andre. Jeg kommuniserer godt med forsvaret, hjelper til med pucken og føler at kjemien i laget blir stadig bedre. Det er veldig kjekt å spille for tiden, og jeg føler at vi har noe på gang, sier Oilers-keeperen, som innrømmer at han er ekstra tent i sluttspillet.

— Selvtilliten er god, og motivasjonen er på topp. Nå koser vi oss, sier han.

Lillehammer – Storhamar 2-3 (0-0, 1-3, 1-0), sammenlagt 0-2

2316 tilskuere

Mål:

1. periode: Ingen.

2. periode: 0-1 (25.44) Jacob Berglund, 0-2 (33.00) Berglund (Luke Moffatt, Linus Johansson), 0-3 (36.54) Christian Larriveé (Johansson, Jimmy Andersson), 1-3 (39.51) Dag-Morten Wehn (Mikael Zettergren, Derek Arnold).

3. periode: 2-3 (47.27) Zettergren (Wehn, Vegard Spets).

Dommere: Per Gustav Solem og Petter Hegle.

Utvisninger: Lillehammer 5 x 2 min. Storhamar 7 x 2 min.

Lørenskog – Sparta Sarpsborg 2-3 (0-0, 1-1, 1-2), sammenlagt 1-1

1476 tilskuere

Mål:

2. periode: 1-0 (27.09) Mats Frøshaug (Marius Trygg), 1-1 (34.23) Henrik Malmström (Patrik Eklund, Niklas Roest).

3. periode: 1-2 (40.22) Dion Knelsen (Jonas Karlsson), 2-2 (50.54) Jeff LoVecchio (Wacey Rabbit), 2-3 (59.00) Roest (Knelsen, Fredrik Lystad Jacobsen).

Dommere: Robert Hallin og Ole Stian Hansen.

Utvisninger: Lørenskog 5 x 2 min., 1 x 10 min. Sparta 4 x 2 min.

Stjernen – Stavanger 1-3 (1-2, 0-0, 0-1), sammenlagt 0-2

1642 tilskuere

Mål:

1. periode: 0-1 (9.39) Peter Lorentzen (Nick Plastino, Dennis L. Sveum), 0-2 (10.58) Tommy Kristiansen (Kristian Forsberg, Daniel B. Rokseth), 1-2 (15.14) Michael Colavecchia (Jordan George).

2. periode: Ingen.

3. periode: 1-3 (59.45) Josh Soares (Henrik Solberg, Forsberg).

Dommere: Thomas Tysland og Owe Lüthcke.

Utvisninger Stjernen 4 x 2 min. Stavanger Oilers 6 x 2 min., 1 x 10 min.

Vålerenga – Frisk Asker 3-0 (0-0, 1-0, 2-0), sammenlagt 1-1

2782 tilskuere

Mål:

2. periode: 1-0 (35.17) Sondre Olden (Morten Ask, Tobias Lindström).

3. periode: 2-0 (45.22) Andreas Stene (Lindström, Ask), 3-0 (58.16) Tobias Lindström (Olden, Stefan Espeland).

Dommer: Tommy Søstumoen.

Utvisninger: Vålerenga 4 x 2 min. Frisk Asker 6 x 2 min.