STAVANGER HOCKEY-JORDAL 4-1

Det er ikke bare Stavanger Oilers som leverer varene i hockeybyen Stavanger. Søndag sikret også damelaget til Stavanger Hockey sitt første seriegull i historien med seier over Oslo-klubben Jordal hjemme i Siddishallen.

Dermed ble altså Stavanger seriemestere, foran Vålerenga på sølvplass og bronsevinner Jordal. Det fjerde laget i eliteserien for kvinner er Sparta Sarpsborg.

Den siste og avgjørende kampen endte med 4-1-seier for Stavangers unge damelag, som stort sett består av lokale jenter fra 15-20 år.

Nervepirrende seriefinale

— Dette er helt fantastisk. Jentene har jobbet knallhardt, men seieren satt langt inne. Jordal ledet faktisk 1-0, og etter at vi utlignet sto det 1-1 lenge. Det var skikkelig nervepirrende, for vi visste at vi måtte vinne for å ta gullet foran VIF, sier en jublende lagleder Gry Pedersen til Aftenbladet.no.

Stavanger Hockey har spilt 18 eliteseriekamper denne sesongen, og bare tapt to av dem. For fire år siden tapte laget, som nå er seriemestere, hver eneste seriekamp. Forrige sesong kom Stavanger-damene på 3. plass.

Har jobbet hardt

— Det å sikre historiens første kvinnegull til Stavanger-hockeyen betyr utrolig mye for hele laget og klubben. Vi har jobbet godt i flere år nå, og med en kvinnelig sportslig leder og dyktige trenere har spillerne hatt en enorm utvikling, forteller Gry Pedersen.

Med søndagens seier har Stavanger som hockeyby tatt seriegull både på herre- og damesiden denne sesongen.

Vant ingenting

— Jeg er veldig, veldig glad. For fire år siden spilte vi en hel sesong uten å ta én eneste seier. Siden den gang har det bare gått oppover. Forrige sesong ble det bronse, og nå tar vi gullet, sier sportslig leder Laura Rollins i Stavanger Hockey.

- Hvordan har dere klart å utvikle dere så fort?

— Vi har satt mange krav til spillerne. Vi har jobbet mye med fysikken på treningssenteret og terpet på den grunnleggende teknikken. Vi har hatt et ungt lag, men det har gått veldig bra, sier hun.

Laura Rollins er ikke redd for at laget nå får for mye å forsvare.

— Du kan godt si at vi får et press på oss etter dette, men det er i positiv forstand. Nå har vi begynt å vinne kamper, og er i en god posisjon. Vi har lenge fått kommentarer på at vi holder til i landets beste hockeyby, med gode fasiliteter og forutsetninger, uten å klare å vinne. Nå har vi gjort det, sier klubbens sportslige leder.

Bedre rekruttering

- Kan gullet bidra til å gjøre klubben mer populær i byen?

— Vi håper dette vil hjelpe på populariteten, men også på rekrutteringen. Vi har 130 unge spillere i klubben som ser at de kan nå langt ved å spille hos oss. Både når det gjelder å vinne nasjonale mesterskap og spill for landslaget, sier Laura Rollins.

Kampfakta:

Stavanger IHK – Jordal Ishockeyklubb 4-1

Perioderesultat: 1-1, 2-0, 1-0

Siddishallen, 145 tilskuere.

Mål:

1. periode: 0-1 (8.33) Sofie Fjellvang (Miriam Isabel Raaum), 1-1 (9.20) Ingrid Renli (Une Bjelland Strandborg).

2. periode: 2-1 (35.37) Ingrid Renli (Jeanett Hjelm), 3-1 (39.41) Karoline Pedersen (Ingrunn Anseth) (Emma Bergersen).

3. periode: 4-1 (52.59) Line Berntsen (Therese Strømstad) (Maren Knudsen)

Dommer: Kjetil Bøe.

Utvisninger: Stavanger Hockey: 1x2 min. Jordal Ishockeyklubb: 1x2 min.

Skudd: 44-25 (14-8, 17-9, 13-8)

Laget:

Ena Marie Eristland

Ane Schei Andersen

Jeanett Hjelm

Elise Egeli Kristensen

Lene Tendenes

Maren Gilje Løland

Une Bjelland Strandborg

Silje Eggebø Øvregaard

Line Berntsen

Maren Knudsen

Karoline Pedersen

Ingunn Anseth

Emma Bergersen

Renee Kristola

Ingrid Renli

Therese Strømstad