Overfor Drammens Tidende bekrefter Nordkvelles agent Stig Lillejord at de har hatt en innledende samtale med Viking-trener Åge Hareide om Fredrik Nordkvelle. Samtidig røper agenten at det også finnes konkret interesse fra flere danske toppklubber.

Nå bekrefter også Åge Hareide at Strømsgodset-spilleren er Viking-aktuell.

— Nordkvelle er en veldig spennende spiller. Han har en kontrakt som går ut etter sesongen. Vi er litt i samme situasjon som Strømsgodset, med flere Bosman-spillere.

En av spillerne Hareide sikter til er Birkir Bjarnason. Islendingens kontrakt utløper i høst og spilleren selv ønsker seg til utlandet.

- Kan Nordkvelle være en erstatter for Birkir Bjarnason, Åge Hareide?

— Ja, det kan godt være. Vi kommer til å følge opp interessen for Nordkvelle. Han er en klassisk indreløper som kjenner rollen godt. I tillegg er han målfarlig. Nordkvelle har fart og ferdigheter. Han er en veldig interessant spiller, fastslår Hareide.

Fredrik Nordkvelles kontrakt med Godset ender ved sesongslutt, og han kan derfor allerede nå være i samtaler med andre klubber. Brann og Vålerenga er to andre eliteserieklubber som skal ha lyst til å hente 25-åringen – om han vil flytte på seg.