STAVANGER/KARMØY (Aftenbladet): — Jeg var litt irritert etter å ha løpt på sidelinjen og varmet opp i nesten 90 minutter. Så det var deilig å gripe muligheten da jeg kom inn helt på slutten, sier Niklas Sandberg til Aftenbladet etter å ha reddet seier mot Nest-Sotra i kampens siste spilleminutt lørdag formiddag.

Etter å ha tapt de siste fire treningskampene, den siste hele 0-4 for Haugesund, skulle Sandnes Ulf reise kjerringa mot Nest-Sotra, som rykket ned til 2. divisjon etter fjorårets sesong.

416 målløse minutter tok slutt

Men det så lenge ut til å bli en ny nedtur for de lyseblå. I første omgang var det Nest-Stora som styrte det meste, og etter 18 minutter sendte hjemmelagets Bjarte Haugsdal vertene opp i føringen. Sandnes Ulf måtte på sin side, for femte gang på rad i vinter, gå målløse til pause.

Først etter hvilen begynte Sandnes Ulf å komme mer med i kampen. 11 minutter ut i andre omgang, etter 416 målløse minutter (0-0 mot Mjøndalen, 0-0 mot Bryne, 0-2 mot Start og 0-4 mot Haugesund), fikk Vidar Nisja endelig hull på byllen for Sandnes Ulf da han utlignet til 1-1. * Schou Andreassen blir styremedlem i Sandnes Ulf

Bortelaget fortsatte å jage vinnermålet. Fem minutter før full tid ble Niklas Sandberg byttet inn. I det 90. minutt fikk Ulf hjørnespark. Det ble headet ut, men gikk rett i beina på Sandberg. Unggutten banket ballen på volley ned i hjørnet og sikret Sandnes Ulf både seieren og sårt tiltrengt selvtillit.

Sandberg ønsker mer spilletid

— Det var godt å vinne og få scoret noen mål igjen, sånn at vi fikk brutt den vonde trenden, sier Sandberg.

Han innrømmer samtidig at han på ingen måte er fornøyd med å bli avspist med et innhopp på et par minutter i en treningskamp en måned før seriestart, selv om han har fått startet et par av kampene tidligere i vinter. På grunn av et utlån til Sola fikk Sandberg bare fire innhopp for Ulf i 1. divisjon i fjor. I år er målet å øke det tallet betraktelig - helst til godt over 20 kamper.

— Jeg har lyst til å føle meg som en ordentlig del av laget, så det er det som er målet, sier han bestemt.

Sandnes Ulfs neste treningskamp er lokaloppgjør mot Vidar førstkommende torsdag.