KRISTIANSAND: Mads Stokkelien kom hjem til Start fra New York Cosmos i fjor sommer. Han scoret ett seriemål (borte mot Stabæk) og Starts mål i 1-1-kampen mot Jerv i første kamp i kvalifiseringen til eliteserien.

Etter sesongslutt dro han tilbake til Oslo, hvor tannlegestudiene fikk førsteprioriteten. Han har trent litt med noen lokale klubber, men stort sett holdt seg i form på egenhånd.

Start får penger til å signere spillere:

Nå gjør han et comeback på fotballbanen. Stokkelien har signert en amatørkontrakt med moderklubben Hånes, som han forlot for ti år siden.

— Det stemmer. Jeg signerte nettopp, sier Stokkelien til Fædrelandsvennen.

— Jeg har masse gode kamerater der, og trente med de tirsdag, legger han til.

Spiller én kamp

Det blir bare en gjesteopptreden for 26-åringen.

— De trengte spillere til fredag, og det blir bare én kamp for meg. Det blir uansett kjempehyggelig, sier Stokkelien.

- Hva får du for å spille for Hånes?

— Jeg får låne en drakt, og jeg trenger ikke å kjøpe den selv. Det er lønna, humrer Stokkelien.

Hånes møter serieleder Kvinesdal i 5. divisjon avd. 2 fredag kl. 20.15. — Jeg håper det blir publikumsrekord, sier Stokkelien.

Skal finne ny klubb

Spissen, som fikk sitt gjennombrudd i eliteserien da han scoret ti mål for Start i 2009, tar ferie etter kampen. Når han kommer hjem igjen, håper han å kunne trene litt med Start.

— Jeg har veldig lyst til det etter hvert. Jeg skal spørre Steinar Pedersen om jeg får lov, sier Stokkelien.

Se Starts egne dokumentar:

Hånes-gutten har hatt pause fra fotballen etter at kontrakten med Start gikk ut, men etter sommeren har han muligheter til å spille igjen.

— Da har jeg mulighetene jeg ikke hadde i vinter, på grunn av det hektiske programmet på skolen. Jeg kan søke om permisjon igjen, eller kanskje spille ved siden av studiene, sier Stokkelien.

Det er flere klubber på Østlandet som har meldt sin interesse for spissen, som ikke har noen planer om å legge opp som toppspiller.