DIREKTE 21: SVERIGE-BELGIA .

— Dette landslaget er Zlatan Ibrahimovic' landslag. Det er sånn vi kommer til å huske det. Det er sånn den siste striden skal skje, skriver Mattias Balkander i Gøteborgs-Posten.

En linje nok hele Sverige står bak i dag.

Må vinne mot Belgia

For når dommer Felix Brych blåser i gang kampen mellom Sverige og Belgia i Nice i kveld, kan det være siste gang Zlatan blir å se i den svenske trøya.

Aftonbladet håper på et under, uten at det klarer å danke ut sommerværet på forsiden av onsdagsavisen. Foto: Faksimile

Med tap mot Belgia er Sverige ute. Med uavgjort lider de samme skjebne. Dermed må Sverige og Zlatan slå det belgiske stjernegalleriet, som på sin side kjemper om gruppeseieren for å unngå den hardeste veien til finalen.

Dermed setter Sverige sin lit til Zlatan Ibrahimovic, som tirsdag offentliggjorde at han gir seg på landslaget etter EM. Han la til at han håpet kveldens kamp ikke ble den siste, men også Zlatan vet at Belgia blir en tøff nøtt å knekke for et Sverige som ennå ikke har satt et skudd på mål i turneringen.

— Det er ikke tilfeldig at Zlatan offentliggjør det som han gjør, skriver Anders Lindblad i Svenska Dagbladet.

Lars Tjærnås :

— Får en ekstra dimensjon

— Skjebnekampen mot Belgia får nå en ekstra dimensjon. De svenske supporterne kommer til å hylle Zlatan hele dagen og kvelden i Nice. Forhåpentligvis påvirker det også de andre spillerne i troppen positivt. De kan spille uten press, skriver Lindblad.

Forsiden på onsdagens Metro. Foto: Faksimile

Dog, helt uten press er nok en sannhet med modfikasjoner. Svenske avisers forsider er fylt med stoff om landslaget og hvordan dette er siste sjanse — både for Zlatan og for Sverige i mesterskapet.- Sverige må vinne. Ingen tror at de klarer det, alle tror det tar slutt her. Men man vet aldri med Zlatan Ibrahimovic. Man har aldri kunnet vite med Zlatan Ibrahimovic, skriver Simon Bank i Aftonbladet.

Avisen har på dagens forside følgende oppfordring: Gi oss et under i kveld, Zlatan!

Sveriges drømmevei — til finalen!

Mens den svenske tabloiden Expressen velger å se positivt på saken. De har nemlig funnet ut at med seier mot Belgia, så vil Sverige kunne få en enkel vei til finalen.

Zlatan vet at han kan redde en hel nasjons ære onsdag kveld. Foto: Reuters

En drømmevei til finalen for Sverige ville vært Lars Lagerbäcks Island eller Ungarn i åttendedelsfinalen. Deretter et møte med Wales i kvarten, før enten Sveits, Kroatia eller Polen i semifinalen, skriver avisen.Men aller først må Belgia slås. Laget som ligger på 2. plass på FIFA-rankingen.

Sverige ligger på 35. plass.

– Vi skal forsøke å vinne kampen, og vi tror at det er mulig. Kampplanen er å gå for seier, men det betyr ikke at vi kommer til å gå i hundre framover fra start, sa Erik Hamrén på tirsdagens pressekonferanse.

Sverige-BelgIa spilles i Nice onsdag kveld, med avspark klokka 21.00. Kampen sendes på NRK 1.