Onsdag sikret Norge EM-plassen Sverige i desember med timålsseier borte mot Hviterussland. Oppgjøret mot Litauen i Spektrum lørdag skal brukes til å spikre puljeseieren. Og det med Katrine Lunde i godt, gammelt slag?

— Det er vanskelig å si om jeg er på samme nivå som jeg var på mitt beste. Det gikk tungt i januar, februar, mars og litt inn i april, men nå føler jeg at jeg er på gang igjen.

- Kampen mot Hviterussland viste det?

— Det gikk greit, men det er alltid ting jeg vil gjøre bedre.

- Du fikk i alle fall skryt av ekspertkommentator Gunnar Pettersen for annenomgangen?

— Det er alltid hyggelig å få skryt, sier Katrine og smiler.

Kan hun smile også etter OL-uttaket 19. juni?

Kamp mellom alle

Selv om troppen prøver å holde fokus på den siste EM-kvalkampen, lurer selvfølgelig OL-uttaket i bakhodet på alle.

— Mange har oppfattet det som om Kari Aalvik Grimsbø nærmest er klar for den ene plassen, mens du og Silje Solberg duellerer om den andre?

— Jeg føler at det er en kamp mellom alle, så det er bare å stå på under treningsleiren i Algarve kommende to uker. Jeg har selvfølgelig lyst til å være nummer en eller to, sier Rostov-keeperen, som nesten uansett skal til Rio. Men bare to keepere får plass i troppen. Den tredje skal bo utenfor for å kunne rykke inn på kort varsel.

Det blir trolig Katrine Lunde eller Silje Solberg. Like bak puster Emily Stang Sando trioen i nakken.

Katrine, som ble mamma til Atinka for 15 måneder siden, kommer til å reise til Rio uten mann og datter.

— Jeg tror hun har best av å være hjemme, fastslår sørlandsjenta, som er fått en ny livssituasjon.

— Den er ikke vanskelig, bare litt mer utfordrende. Det gjelder å planlegge litt.

Aalvik Grimsbø trengte pause

Landslagssjef Thorir Hergeirsson har også registrert at noen tolket det siste uttaket dithen at Kari Aalvik Grimsbø allerede hadde fått den ene keeperplassen i OL.

— Nei, vi har ikke gitt noen klarsignal for OL. Kari får et pusterom etter en lang sesong. Hun har stått mye, og det kan være greit for henne å komme seg litt ut av hallen, sier landslagssjefen, som åpnet pressemøtet på Helsfyr fredag med å opplyse at han får med seg både assistenttrener Mia Högdahl og keepertrener Mats Olsson helt til OL i Tokyo 2020. Begge har signert nye fireårsavtaler.

Om fire år er Katrine Lunde 40. Det kan hende at det gjelder å gripe sjansen i 2016. Og den siste sjansen til å overbevise i en offisiell landskamp blir i Spektrum lørdag kveld. De to testkampene mot Sverige i Algarve blir «ukurante» møter over 3x30 minutter.

Med seier over Litauen vinner Norge puljen og får best mulig seeding i EM.

Spektrum-kvelden inneholder også Norge-Hviterussland på herresiden. Det er den første av to treningskamper mot samme motstander (også Follo tirsdag) før VM-kvalkampene mot Slovenia.

Hør siste episode av Aftenpodden Sport hvor Reals møkkamann, Mourinho, supporterklubben og mini-EM er blant temaene: