TRONDHEIM (adressa.): — Ja, jeg har fått det med meg. Det er vanskelig ikke å få det med seg, det er overalt. Det tar fullstendig av, sier Nicki Bille Nielsen til adressa.no.

Og snakker om Northugs fyllekjøring, og oppmerksomheten saken får i mediene.

Egentrening

Mandag ettermiddag ruslet dansken inn på Lerkendal for å gjennomføre en egentrening dagen etter Molde-tapet.

Han beklaget til fansen for RBKs svake kamp dagen før, og hadde sovet dårlig. Litt på grunn av sjansen han misbrukte noen minutter før full tid, men mest på grunn av prestasjonen hele laget gjorde i 0-2-tapet.

— Det var flaut. Det er bare å si unnskyld til fansen, sier han - som ellers var et friskt pust på en tung dag og håper han nå snart er tilbake i startoppstillingen. For hans klare mening etter å ha havnet på alle forsider for utenosportslige hendelser, det er bare én måte å slå tilbake på:

— Det er i form av gode prestasjoner. Det har vært drivkraften min når jeg har havnet i søkelyset, og det håper jeg også Petter Northug tenker. Jeg mener det er den beste måten å komme tilbake på er i form av prestasjoner. Han er en av verdens beste i idretten sin, og det tror jeg han gjør, sier Bille Nielsen.

— Viktig å legge seg flat

Dansken har to ganger selv havnet i søkelyset, og har både fått advarsel og blitt stilt overfor en del krav av RBK etterpå. Bille kjenner seg godt igjen i trykket Northug nå opplever:

— Jeg kjenner ikke Northug personlig, men har møtt ham noen ganger. Jeg har inntrykk av at han er en hardtarbeidende sportsmann, som har levert store resultater for Norge. Han er vant til medietrykket, så er det en person som jeg tror kommer seg gjennom dette, er det han. Og jeg tror det var viktig å legge seg flat. Det var viktig for meg, sier Bille.

- Hvordan har han det nå, tror du?

— Han har det tøft. Jeg er veldig lei meg på hans vegne at han opplever denne situasjonen. Det er ikke moro. Jeg håper han har gode mennesker rundt seg, sier Bille Nielsen.

SPORTSDØGNET: