Sjakkspilleren Magnus Carlsen kan heretter lytte til en sang om seg selv før partiene.

Det er rapperen «The Game», hvis egentlige navn er Jayceon Terrell Taylor, som gir ut et nytt album førstkommende fredag.

Det sammenfaller med Magnus Carlsens tur til Berlin, der VM i lyn— og hurtigsjakk starter dagen etter.

Magnus Carlsen skal forsvare VM-tittelen i lyn- og hurtigsjakke i helgen. Foto: NTB SCANPIX

— Magnus bruker fra tid til annen musikk før partiene, og han synes det er stas at han nå får en egen låt som heter «Magnus Carlsen». Men vi har ikke hørt den, siden den kommer ut først fredag, sier manager Espen Agdestein.

I dag er Agdestein og Carlsen i Wien, og nyheten ble oppdaget via twitter.

— Jeg fortalte det til Magnus i går. Han synes det er gøy. Det er ikke hvem som helst som lager den, men en stor og kjent rapper, så det er også en stor ære.

Han har solgt flere millioner album siden suksessen med «Documentary» i 2005. «The Game» har toppet Billboard med tre forskjellige utgivelser.

- Låten kan jo inneholde hva som helst?

— Ja, og derfor må vi vente litt med den endelige dommen og se hva det er. Men vi synes det er morsomt at Magnus skaper så stort engasjement i mange deler av samfunnet. En rapper når jo også bredt ut til barn, unge og alle samfunnslag. Det gir også oss en bred profil.

Agdestein forteller at sjakkspilleren ikke lar seg vippe av pinnen hverken av det ene eller det andre.

— Han er i likevekt, enten det er opp- eller nedturer, og det er jo bra. Og han bruker musikk for å komme i rett posisjon før han skal i match.

I VM-forsvar

Reisevirksomheten er stor. I Berlin blir det som vanlig hektisk, og bærumsguten har noe å forsvare. Han vant begge VM-titlene i fjor.

Albumet som kommer heter «The Documentary 2.5». Det er en oppfølger med nesten samme navn som kom i 2005. Nettopp det at sangen er en hip hop-låt, passer veldig bra. Det er musikk som Carlsen liker.

— Han slapper av med musikk, sier Agdestein.