HAUGESUND 20121007.Eliteserien i fotball 2012, Haugesund - Fredrikstad. Fredrikstads trener Trond Amundsen i mixed zone etter eliteseriekampen mellom Haugesund og Fredrikstad på Haugesund Stadion søndag. Resultatet ble 1-0.Foto: Jan Kåre Ness / NTB scanpix Scanpix

Amundsen: - Hver kamp blir en finale

<p>FFK-treneren mener vinden får ta noe av skylden for få avslutninger.</p>

Harald Martel Bersaas

HAUGESUND — FREDRIKSTAD 1-0:

Samtidig som Fredrikstad tapte kampen mot Haugesund i sluttminuttene, vant Sogndal mot Lillestrøm og passerte Amundsens gutter på tabellen.

Dermed ligger laget fra plankebyen på kvalikkplass etter inneværende serierunde.

- Vanskelig kamp i vanskelig vind

Ikke et eneste Fredrikstad-skudd ble løsnet i kampens første 45 minutter. Etter pause bedret det seg noe, da Zlatko Tripic traff treverket fra 35 meters hold og angriper Pusic var nære scoring midtveis i andreomgangen.

- Vi vinner ikke akkurat sjansestatistikken i første omgang. Men det var en vanskelig kamp med vanskelige vindforhold. Motvinden var såpass sterk til tider at vi slet med å få ballen bort fra eget felt, sier Fredrikstad-trener Trond Amundsen.

Laget hans hadde vunnet to strake bortekamper før turen gikk til Vestlandet og Haugesund. I følge treneren gikk de også i kveld for flest mulig poeng.

— Vi går alltid for den gode prestasjonen og for å gjøre vårt beste. Vi viste på forhånd at det ville bli vanskelig her i Haugesund, men da de scoret i kampens siste spilleminutt var det ikke andre tanker enn skuffelse som dukket opp.

Tøft i fortsettelsen

Sandnes Ulf ligger på den øverste nedrykksplassen etter kveldens 2-3-tap i Molde, to poeng bak Fredrikstad med en kamp mindre spilt.

27. oktober møtes lagene i Sandnes.

- For noen uker siden lå vi under streken, med seks-sju poeng mindre enn neste lag på tabellen. Men vi har klart å kjempe oss tilbake. Det blir tøft for oss i fortsettelsen, og hver kamp blir som en finale for oss. Vi får begynne med å ta tre poeng i neste runde, avslutter Amundsen.

Neste kamp for Fredrikstad er hjemme mot Brann 22. oktober.