HAUGESUND 20121007.Eliteserien i fotball 2012, Haugesund - Fredrikstad. Haugesunds trener Jostein Grindhaug var strålende fornøyd i mixed zone etter eliteseriekampen mellom Haugesund og Fredrikstad på Haugesund Stadion søndag. Resultatet ble 1-0.Foto: Jan Kåre Ness / NTB scanpix Jan Kåre Ness

Grindhaug: - Trist for Fredrikstad. Kjekt for oss.

<p>Haugesund-treneren var sikker på at et av lagene ville score.</p>

Harald Martel Bersaas

— Heldigvis ble det oss. Trist for Fredrikstad å tape i sluttminuttene. Men kjekt for oss, sier Grindhaug like etter kampslutt.

Satt på pinebenken

Treneren var stort sett fornøyd med sine spilleres prestasjoner i kveldens kamp mot Fredrikstad. Førsteomgangen forløp uten at gjestene fra østlandet løsnet et eneste skudd mot vertenes mål.

Både Alexander Søderlund og spissmakker Henrik Kjelsrud Johansen hadde anledningen til å sende hjemmelaget i føringen før hvilen, men Masalin bakerst hos Fredrikstad spilte en god kamp i bortelagets bur.

Vi har mer å gå på enn dette. Samtidig synes jeg vi produserer en del, spesielt de første 45 minuttene. De har en god ballstopper i mål, samtidig som vi ikke er dyktige nok i avslutningsøyeblikkene , mener Grindhaug.

Tok Søderlund av banen

Søderlund leverte en heller svak søknad om en plass i Drillos startellevere mot Sveits og/eller Kypros, og ble tatt av banen etter 65 minutters spill.

— Han fikk tidlig et gult kort i kveld. Det var ingenting å utsette på innsatsen. Han var såpass ivrig etter å levere at jeg en stund var redd for at han skulle få sitt andre gule. Nå er han også uaktuell i bortekampen mot Tromsø neste serie runde, sier trener Grindhaug.

Treneren forteller at det var summen bestående av frykt for rødt kort og samtidig gi spilletid til Pontus Engblom, som tar Søderlunds plass i neste seriekamp, som gjorde at han valgte å ta landslagsspilleren av banen.

- Må bare jobbe hardt

Søderlund må altså sone karantene for tre gule kort når haugesunderne reiser til Tromsø i runden etter landslagspausen.

Spissen har slitt med måltørke den siste tiden, men gleder seg nå til dobbelkamp med "Drillos".

Angriperne jeg kjemper mot om spissplassen på landslaget har som meg hatt vansker med å finne målet den siste tiden. Jeg skal jobbe knallhardt, så får vi se hvem han (Drillo) velger til slutt , smiler 25-åringen.