Torgeir Katla og Arne Tveit Katla skal i år skrive om sitt favorittlag Haugesund.

Slik vurderer de Haugesund før seriestart.

Slik svarte de på Aftenpostens spørsmål:

— Hvilke forventinger har dere til Haugesund i år?

Torgeir Katla er Haugesund-supporter og skal sammen med Arne Tveit Katla skrive om FKH i år. Foto: Aleksander Andersen

— Vi tror det blir en midt på treet-sesong. Femte-, sjette-, sjuende- eller åttendeplass. Ett eller annet sted der. Vi er veldig fornøyde om de klarer å komme opp på fjerde- eller femteplass og misfornøyde om de havner i sumpen i år også. Men det er jo jevnt, så en dårlig start kan være nok til å slite hele sesongen, og får man en god start, kan man snuse på bronse. *** LES OGSÅ: Alt om Aftenposten Supporter**

- Det ble en tyngre sesong i fjor etter medaljen i 2013, hva skyldes det?

— For det første er det en tradisjon i Tippeligaen at gjør man det bra et år, så gjør man det fort dårlig neste år. Litt at man hviler på laurbærene. Så solgte klubben sin klart beste spiller i Umaru Bangura. Han var forsvarssjef og mye bedre enn mange som ikke kjenner klubben forsto. Blant de nye som kom inn, var det få som slo til – det var mye stallfyll og lite forsterkninger. Det ble mye oppoverbakke etter en tung start.

- Hva er det som er så spesielt med fargeklatten Jostein Grindhaug? Hva betyr han for Haugesund?

Det er dette som er "hima" for FKH-trener Jostein Grindhaug: Karmøy. Foto: Eirik brekke

— Det som er spesielt, er at det ikke er noe spesielt. Han er seg selv hundre prosent og sier det som det er. Han vet at den eneste veien mot målet, er ærlighet og beinhardt arbeid – det finnes ikke snarveier. Grindhaug scoret det første målet for klubben i 1994, han sendte Haugesund til eliteserien for første gang i 1996, han har alltid vært i klubben og han er en gedigen kontinuitetsbærer. Han betyr mye for klubben, men ingen er uerstattelige. SAMLESIDE: Alt om Haugesund

- Hvem skal vi se opp for i Haugesund i år?

— Vi har jo nettopp fått en ny spiller fra Danmark – Søren Christensen. Han virker veldig spennende. Så er det Kristoffer Haraldseid som er U21-landslagsspiller. Han er ung, løpssterk og har gode holdninger. Ellers har vi en ung og lovende keeper i Per Kristian Worre Bråtveit, og Roope Riski har vist at han vet hvor målet står.

- Hvilken motstander elsker dere å slå?

— Det er lett, det er Viking! Det har jo også vært litt Brann, men nå er de borte. For 20 år siden var det slik at man måtte reiste til Stavanger om man ville se god fotball, men nå kan man heller reise dit og slå dem.

- Hvem vinner serien?

— Her skulle man gjerne vært litt original, men vi klarer ikke så noen andre enn Molde. Rosenborg er en utfordrer. Molde har en vanvittig bred stall, de har penger, og de er veldig dyktige på å hente de riktige spillerne. Unge, norske spillere som gjerne kjenner hverandre. Det Molde gjør, er imponerende.