Sævarsson sier han er overrasket av at Brann fremsto så svake som de gjorde på Mjøndalen stadion og at det ble et klart 3-0-tap.

– Mjøndalen spilte bra, og vi hadde få svar på måten de spilte på. De var bedre i duellene.

– Var det noe med Mjøndalens spill som overrasket?

– Vi visste at de ville komme slik, men vi ønsket å spille vårt spill mot det, slik at de ikke fikk bruke sine styrker. Det gikk ikke, sier Sævarsson.

Nervene gjorde utslag

Mjøndalen fikk 13 cornere mot Brann, og fikk flere andre dødballer. To av lagets mål, kom på dødball.

– Vi ga dem altfor mange dødballer. Når du får så mange dødballer mot deg, scorer de til slutt. Vi hadde ingen svar, sier Sævarsson.

Mjøndalen vant sjansestatistikken 5–2 mot Brann torsdag kveld. Selv når Brann lå under og hadde ingenting å tape, lyktes de i minimal grad fremover på banen.

– Vi klarte ingenting, egentlig. Vi er for dårlige, sier Sævarsson. Han tror også nervene påvirket laget.

– Helt sikkert. Jeg følte meg fin før kampen, men det var sikkert masse nerver i hele laget. Det hadde store konsekvenser å tape kampen. Det gjorde at folk tenkte veldig mye, sier Sævarsson.

– Får ikke til finfotballen

Marcus Pedersen mener Branns andre kamp mot Mjøndalen ble like mislykket for bergenslaget som den første.

– Vi hang ikke sammen og var for dårlige, rett og slett. Vi har ikke funket på en stund. Det var ikke i går vi rykket ned. Det er kampene før som gjorde at vi havnet der, sier Pedersen.

Spissen sier Brann ikke klarer å utføre den taktikken laget er satt til å spille.

– Vi prøver å spille, men det blir aldri den finspillingen vi vil. Det blir bare kriging.

– Hvorfor ble det slik?

– Det som skjedde første kampen mot Mjøndalen, skjedde også i den andre. Det er ikke det at vi ikke ville gå ut der og spille og jobbe hardt. Det er vanskelig å ha svar nå på hvorfor det blir slik, sier Pedersen.

Han ble hånet av publikum på Mjøndalen Stadion som sang om at det ikke blir bonus på Pedersen. Som kjent ville han få én million kroner i bonus hvis Brann holdt seg.

– Dette var en viktig kamp. Vi prøvde å forberede oss best mulig å ha hodet på riktig sted. Jeg følte hodet var der, men ikke bena. Og på den store sjansen jeg fikk (med hodet), var ikke hodet der heller, sier Pedersen oppgitt. Han legger til at han er meget frustrert over hvor lite han har fått ut i Brann.

Delt ansvar

Brann-spillerne hadde en tung natt med lite søvn på hotellet de bodde på i Drammen. Spillerne samlet seg på ulike rom for å snakke om det som hadde skjedd.

– Vi forsøkte å holde sammen og prate. Dette var veldig tøft for oss. Det var nok ingen som hadde tenkt at vi skulle få dette i trynet, sier Erdin Demir.

Stéphane Badji sitter igjen med at Mjøndalen ville det mer enn Brann onsdag kveld.

– De kjempet for alt, sier Badji.

– Hvem har ansvaret for at Brann spiller så dårlig – spillerne eller treneren?

– Treneren styrer taktikken, men på banen er det spillerne som har ansvaret. En trener kan be oss om å gjøre noe, men det er spillerne som må gjøre det. Dette er både spillernes og trenerens ansvar, sier Badji.