Bodø/Glimt — Aalesund 2-1

I sin sjette treningskamp for sesongen møtte AaFK i dag Bodø/Glimt i Nordlandshallen i Bodø. Etter en relativ jevn kamp kunne hjemmelaget behersket juble for en 2-1-seier.

Verre enn tapet for AaFK var det at laget fikk skader på keeper Sten Grytebust og Akeem Latifu. Grytebusts hodeskade er neppe alvorlig, menn Latifus strekk i låret er det trolig verre med. Nigerianeren er også AaFKs eneste reelle alternativ på høyre back. Fra før er Michael Barrantes og Leke James ute med skader.

Grytebust ned for telling

Hjemmelaget var best innledningsvis og tok ledelsen etter et kvarter på kontroversielt vis. Et langt innkast endte med enn duell mellom Glimt-stopper Vieux Sanè og AaFKs keeper Sten Grytebust. Sanè vant den duellen på ærlig vis i følge dommeren, og fikk headet ned i beina til Ulrik Berglann, som satte ballen i det tomme målet. AaFK og Grytebust mente at AaFK-keeperen burde hatt frispark.

Grytebust var tydelig preget etter duellen og måtte byttes ut like etterpå. Inn kom Andreas Lie.

AaFKs første mulighet kom etter 26 minutter. Henrik Bjørdal kom seg fint fram på høyresiden, og slo gjennom til Torbjørn Grytten. Grytten fikk avsluttet fra 14 meter. Over mål.

Mål etter mål

Like etterpå gjorde Bjørdal alt selv. Han gikk innover i banen langs sekstenmeterstreken og satte ballen kontant i lengste hjørne med venstrebeinet. Flott gjort av 18-åringen.

Men AaFK var ikke ajour lenge. For under minuttet etterpå scoret Glimt igjen. Hjemmelaget kom seg fram på høyresiden og fikk slått ballen på bakerste stolpe, der Berglann sto mutters alene og satte inn 2-1. Hvor var markeringen?

AaFK hang godt med spillemessig i første omgang, og angrep ofte med mange folk uten at det førte til så mange sjanser. Men samtidig gav AaFK-offensiven også noen saftige overgangsmuligheter til hjemmelaget, som de ikke greide å utnytte. Glimt er jo et lag som tradisjonelt satser mye på kontringsspill.

Bjørdal sentral

Rett før pause fikk AaFK enn god mulighet ved Aron Thrandarsson. Igjen var det Bjørdal som sto bak. Han dro seg fint fri på midtbanen og slo videre til Thrandarsson, som fintet seg inn i feltet og skjøt over mål fra meget god posisjon.

Etter pause gikk hjemmelaget rett i angrep og hadde tre gode sjanser før det var spilt 48 minutter. Alle gangene ryddet innbytter Andreas Lie godt opp.

Etter hvert fikk også AaFK sine sjanser. Både Mos Abdellaoe og Torbjørn Grytten fikk gode skuddmuligheter inne i Glimts straffefelt, men begge ble knallhardt taklet i siste liten av Glimts solide midtstopper Vieux Sanè.

I det 61. minutt kom Andreas Sørloth alene med AaFK-keeper Lie, som var offensiv og reddet glimrende.

I midten av andre omgang hadde AaFK ballen i mål, menn denne gang annullerte dommeren for angrep på keeper.

Dau andre omgang

Etter hvert gjorde begge lag enn haug med bytter, som satte sitt preg på kampen. Men tendensen var stort sett den samme som i første omgang. AaFK hadde ballen mye, men Glimt var vel så farlige på sine kontringer.

Til slutt vant hjemmelaget 2-1 over AaFK. Det var greit nok ut i fra sjansestatistikken, selv om AaFK nok hadde ballen klart mest. Toneangivende på AaFK var igjen Henrik Bjørdal. En god figur gjorde også keeperinnbytter Andreas Lie.