Bare for å ha det helt klart. TIL har spilt fem eliteseriekamper, og tapt tre av dem. De neste ukene har klubben kamper to ganger i uka, og mye kan endre seg på kort tid.

Men for publikum somtorsdag kveldfor tredje gang denne sesongen gikk skuffet hjem betyr det lite. De ønsker å se et hjemmelag som kjører kampen, og ender opp med å ta tre poeng. Ikke et som taper 0-2 mot et Stabæk-lag som er tippet på nedre halvdel.

Rune Robertsen, sportsredaktør hos iTromsø.

Derfor er ett poeng av ni mulige på tre kamper ikke godkjent.Fordi historien legger forventninger også på årets TIL-versjon.

I sesongene 2010, 2011 og 2012 hadde TIL i snitt 34 av 45 poeng. Det betyr at75 prosent avpoengene TIL spilte om i Tromsø blir igjen i byen. 1 av 9 poeng gir en tilsvarende prosent på 11 i 2015. Trass i endrede økonomiske forutsetninger gjennom de siste årene er forventningene til gode resultater på Alfheim ikke endret.

Gjennom historien har TIL alltid vært svært sterke på Alfheim, og det er her klubben har sørget for at tilværelsen blant de beste lagene i Norge har vedvart.

At TIL vinner ofte på hjemmebane er altså selve grunnlaget for klubbens eksistens på toppnivå. Og det tuller man ikke med. Tryggheten i gode resultater på det populært kalte "Fort Alfheim" er klubbens grunnmur.

Fordi det nå er tydelig at når poengene uteblir forsvinner også publikum.

Bare 3.081 mennesker var det offisielle tallet som var innenfor portene torsdag. Det er drøye 1.200 bak det budsjetterte målet per kamp på 4.300 i snitt denne sesongen.

Kanskje i høyeste laget er det lett å si i ettertid, men senest i nedrykkssesongen 2013 var snittet på over 4.400. For hver tilskuer under 4.300 taper klubben i snitt 125 kroner ifølge Ulf Johansen, TILs administrerende direktør. Det betyr at klubben til nå i år ligger 357.000 kroner bak budsjett, og Johansen erkjente til meg før kampstart torsdag at klubbledelsen vil måtte ta snarlige grep om snittet ikke blir bedre.

Det er ingen enkel jobb å selge et lag som ikke vinner og i underholdningsbransjen fotball tross alt er i. Tromsø by med alle sine tilbud er nådeløs når det kommer til hva folk bruker pengene sine på.

For TIL er løsningen enkel. Begynn å vinne på Alfheim igjen, så kommer både publikum tilbake og pengene inn i kassa.