ALFHEIM: Søndag scoret Mikael Norø Ingebrigtsen mot Aalesund, i det som var hans første eliteseriekamp fra start. I dag fikk 18-åringen starte igjen, og hadde to store muligheter til å score. Først da han dro seg fint inn i sekstenmeteren i det 10. minutt, men avsluttet like utenfor. Og så da han fikk ballen fra Magnus Andersen, klemte til med venstrefoten, og traff innsiden av stolpen i det 29. minutt.

– Jeg syntes egentlig at vi hadde god kontroll, spesielt i førsteomgangen. Vi skapte flest sjanser, men fikk ikke uttelling.. Jeg hadde to store, men marginene var ikke på vår side. Jeg synes det var ufortjent at Stabæk vant, sier Ingebrigtsen.

– Blod i hele ansiktet

Like før pause pådro han seg en smell i hodet etter et ublidt møte med Ondraseks sko. Ved pause måtte han byttes ut.

– Jeg fikk blod i hele ansiktet og måtte sy to sting (like over leppa), forteller han.

– Jeg hadde nesten ikke følelse i halve ansiktet. Det var umulig å spille andreomgang.

Han håper likevel å rekke oppgjøret mot Start søndag.

– Vi får se hvordan det er i morgen. Selvfølgelig håper jeg å bli klar. Det tror jeg, sier Ingebrigtsen.

Tromsøs Mikael Norø Ingebrigtsen ble skadet i første omgang. Foto: Rune Stoltz Bertinussen / NTB scanpix

Lege Jorid Degerstrøm kommenterer skaden slik:– Han fikk et slag, men det er ikke mistanke om hjernerystelse. Han måtte sy to sting, men det er ikke brudd, så han må ta det med ro, men vi satser på at han er klar igjen til søndag.

At det ble lang stopp i spillet da Mikael Norø Ingebrigtsen ble skadet, er Degerstrøm glad for.

– UEFA innførte nye regler i august i fjor med minimum tre minutt stopp i spillet ved mistanke om hodeskade. Det er fantastisk bra for det er faktisk ganske god tid til å få undersøkt skikkelig, sier TIL-legen, som også er landslagslege.

Kritisk Onsdrasek

TIL har nå spilte tre hjemmekamper og bare tatt ett poeng. Nilsen svarer ”nei” på spørsmål om han er bekymret for akkurat det.

– Det kommer til å bli 11 sultne ulver i møtet med Start i Kristiansand, sier han.

Zdenek Ondrasek er derimot litt mer kritisk til eget lag.

– Vi må bli sterkere, mer sulten i boksen. Vi må være mer ”bad guys” i sekstenmeteren, mener ”Kobra”.

– Alle må være ”bad guys”. Fotball er som en krig. Man kan ikke være på 80 prosent, man må være på 100 prosent. Mot Aalesund var det slik og da vant vi, det var ikke det samme nå. Vi tapte for mange dueller, sier Ondrasek.

Simen Wangberg mistenkte at han hadde slått skuldra ut av ledd, men Jorid Degerstrøm tror TIL-kapteinen også kan bli klar.

– Vi skal få avklart at det ikke er kragebrudd, så vi tar røntgen for sikkerhets skyld. Vi skal kontrollere han fredag og lørdag, men vi satser på at de begge blir klar, men det er som kjent situasjonen med en dag av gangen, sier TIL-legen.

iTromsø har forsøkt å få tak i dommer Ken Henry Johnsen, men har bare kommet til mobilsvar