PORTO — CHELSEA 2-1, ARSENAL - OLYMPIAKOS 2-3

Chelsea tapte borte for José Mourinhos gamleklubb Porto. Arsenal tapte hjemme for Olympiakos. På seks Champions League-kamper er det blitt fem tap og én seier for engelske lag.

Sist Champions League-sesong kom ingen engelske lag seg videre til kvartfinalen. På 26 kamper ble det fattige 11 seire.

Årets sesong har startet verre. På de siste 32 Champions League-kampene er det blitt 12 seire, 8 uavgjort, 12 tap og et poengsnitt på 1,37 for lagene fra England. Dermed har kritikerne av nivået på engelsk fotball fått mer bensin på bålet sitt.

— Vi har studert Porto ta cornere dusinvis av ganger. Vi var veldig forberedt på hva som var i vente. Men når vi har kontroll på kampen slipper vi inn et håpløst mål. De slapp også inn mål på en tilsvarende situasjon. Bortsett fra det var kampen jevn. To håpløse øyeblikk og vi ble straffet, sa Mourinho etter kampen.

— Det mest grunnleggende i fotball er defensive dødballer. Men vi hadde uansett sjanser nok til å få et positivt resultat. Vi skulle også hatt et straffespark. Jeg vil ikke kritisere spillerne, men to feil ødela kampen for oss, konstaterte portugiseren etter en trist hjemkomst i Porto.

Se høydepunktene fra kampen her (saken fortsetter under videoen):

Wenger: Uflaks!

Mourinho ledet Chelsea til den eneste engelske seieren til nå, da Maccabi Tel Aviv ble slått hjemme i den første kampen. Kollega Arsene Wenger i Arsenal har null poeng etter to kamper. Og i de to neste venter råsterke Bayern München.

For første gang på 15 år risikerer Arsenal å ryke ut etter gruppespillet.

— Det er selvfølgelig fortsatt mulig å avansere. Men det er likevel vanskelig å svelge at vi tapte denne kampen. Vi tapte den på en blanding av dårlig konsen trasjon defensivt og uflaks. De (Olympiakos) hadde fire skudd på mål og vi slapp inn tre mål, sa Wenger.

• Da José Mourinho fikk vite om telefonsamtalen til Iker Casillas, startet konflikten som splittet Real Madrid. Les om det kjølige forholdet mellom Chelsea-manageren og Porto-keeperen her:

Vraket stjernene

José Mourinho var nådeløs i sitt uttak før gjensynet med gamleklubben på Estádio do Dragão i Porto.

I MESTERLIGAEN: Diego Costa tilbake i aksjon mot Maxi Pereira og Porto. Foto: Kieran McManus / BPI / Digitalsport

Stjernespilleren Eden Hazard var vraket fra førsteelleveren. Kaptein John Terry startet igjen på benken. Der satt han sammen med blant andre midtbanekjempen Nemanja Matic.Og Falcao, mannen som var svært delaktig da Porto vant Europa League i 2011, var ikke funnet god nok til å være blant Chelseas syv innbyttere. José Mourinho besøkte gamleklubben uten en eneste spissreserve.

Hjemme i London satt også Oscar og Loïc Rémy.

Og seks minutter før pause, etter en jevn førsteomgang, var Chelsea i trøbbel.

VOLLEY: André André gir Porto ledelsen 1-0 mot César Azpilicueta og Chelsea.

Yacine Brahimi dro seg inn i feltet fra venstre. Keeper Asmir Begovic reddet avslutningen med høyre hånd, men André André var våkent fremme på returen og sendte CL-vinnerne fra 2004 i ledelsen på hjemmelagets første store sjanse.Men rett før pause utlignet William på frispark fra 20 meter. Frisparket var bra, men Porto-muren var middels, og keeper Casillas slo oppgitt ut med hendene.

Keepertabber i London

Samtidig i London var et annet engelsk lag i trøbbel. Omar Elabdellaouis Olympaikos tok ledelsen da avslutningen fra Felipe Pardo gikk via Alex Oxlade-Chamberlain og i mål.

The Walcott utlignet for Arsenal to minutter senere etter svak opptreden av Olympiakos-keeper Roberto.

Men den godeste Roberto møtte sin overmann i dårlig keeperarbeid fem minutter før pause.

Konstantinos Fortounis skrudde et hjørnespark inn mot mål. Arsenal-keeper David Ospina så tilsynelatende ut til å ha kontroll på ballen. Men det hadde han ikke.

Ospina fomlet ballen over målstreken og grekerne ledet igjen mot et Arsenal-lag som måtte ha tre poeng etter å ha tapt den første gruppespillkampen mot Dinamo Zagreb.

Nye baklengs

Kunne Arsenal slå tilbake i London?

Og kunne London-laget Chelsea sikre borteseier og arbeidsro etter en sesongstart med mye uro?

Porto brukte kun syv minutter på å ta tilbake ledelsen. Ruben Neves slo inn mot nærmeste stolpe, Maicon kom seg foran Ramires og headet inn 2–1. På Emirates var det jubel da Alexis Sanchez utlignet midtveis i annen omgang.

Men det ble veldig stille minuttet etter da Alfred Finnbogason vant duellen med Per Mertesacker og scoret 3-2-målet.